19 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Protest al cadrelor medicale la Spitalul de Boli Infecţioase Galaţi
Protest al cadrelor medicale la Spitalul de Boli Infecţioase Galaţi

În jur de 30 de cadre medicale au protestat, astăzi, de dimineaţă, în curtea Spitalului de Boli Infecţioase Galaţi, unitate spitalicească aflată în linia întâi în războiul împotruiva COVID19. Personalul protestează din cauza faptului că au luat salarii mai mici cu sume de aproximativ 500 de lei. 

 

UPDATE:


Personalul medical din cadrul Spitalului de Boli Infecţioase ”Sf. Cuvioasa Parascheva” au luat bani mai puţini la salariu după ce le-a fost tăiat sporul pentru tratarea bolnavilor de HIV-SIDA ca urmare a faptului că persoanele internate cu această boală au fost evacuate în momnetul în care spitalul a devenit unitate spitalicească de primă linie în combaterea pandemiei de Covid-19. În momentul în care salariaţii au început lupta cu coronavirusul, acestora trebuia să li se acorde sporul de pandemie şi astfel nu ar fi constatat scăderi ale veniturilor. 
 
”Asta ne e meseria şi asta facem, dar acum e şi mai greu pentru că stăm departe de familie de atâta timp şi nu se ştie cât timp de acum încolo vom mai sta. Suntem aici şi aici vom rămâne însă nu e corect să luăm acum bani mai puţini decât în lunile în care nu eram în niciocriză”, ne-a declarat, sub protecţia anonimatului, o asistentă.
 
Despre protestul din această dimineaţă care s-a stins după aproximativ o oră, cât şi despre soluţiile găsite pentru a linişti cadrele medicale, l-am întrebat pe preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, Costel Fotea. Spitalul de Boli Infecţioase ”Sf. Cuvioasa Parascheva””Oamenii ăia, conform legii 153/2017, în perioadă de epidemii/pandemii, mai ales că au contact direct cu bolnavii de COVID-19 au tot dreptul unor sporuri între 55 şi 85%. Punctul meu de vedere este că aceşti oameni merită acest spor şi sunt  200% de acord cu această măsură. Astăzi am primit solicitarea de la Spitalul de Infecţioase şi vom redacta urgent răspunsul că suntem de acord. Indiferent care vor fi sursele sau resursele, vom fi alături de aceşti oameni, indiferent că sunt de la Infecţioase, de la TBC sau de la Spitalul Judeţean, de la ATI care au în Spitalul Judeţean care au în terapie intensivă bolnavi cu coronavirus, pentru că toți trebuie să beneficieze de acest spor”, ne-a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, Costel Fotea, Spitalul de Boli Infecţioase fiind sub autoritatea CJ Galaţi.

 


Articole înrudite