Spălatul maşinilor lângă bloc sau grătarul încins la colţ de stradă, sancţionate drastic în Galaţi Recomandat

Joi, 23 August 2018 15:42
Publicat în Știrea zilei
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Primăria a tipărit mii de materiale informative pentru ca cetăţenii să afle că vor plăti amenzi grele dacă nu respectă noul Regulament privind noile măsuri pentru gospodărirea oraşului. Primii care au primit astfel de materiale au fost consilierii locali şi societăţile din sobordinea Primăriei. De asemenea, municipalitatea a transmis şi asociaţiilor de proprietari o serie de materiale informative privind Regulamentul care stabileşte noile măsuri pentru gospodărirea oraşului. Materialele transmise fiecărei asociaţii de proprietari sunt: Regulamentul privind stabilirea unor măsuri pentru gospodărirea municipiului Galaţi, Ghidul cetăţeanului civilizat şi afişe. Prin acest demers Primăria Galaţi doreşte ca asociaţiile de proprietari să informeze corect cetăţenii şi să afişeze materialele furnizate în locuri vizibile şi uşor accesibile tuturor locatarilor. Regulamentul stabileşte obligaţiile şi răspunderile care revin autorităţilor administraţiei publice locale, instituţiilor publice, agenţilor economici, asociaţiilor de proprietari/locatari, celorlaltor persoane juridice, precum şi cetăţenilor, pentru buna gospodărire a oraşului.
Astfel, cetăţenii riscă amenzi între 500 lei şi 2.500 lei dacă bat covoarele la mai puţin de 10 metri de ferestrele imobilelor, usucă rufe pe domeniul public, îşi spală maşina pe domeniul public, distrug mobilierul urban, se scaldă în locurile publice, nu folosesc coşul de gunoi pentru a depozita deşeurile, desfăşoară activităţi de picnic pe domeniul public sau nu păstrează liniştea publică.
Pentru buna informare şi educarea gălăţenilor, Primăria municipiului Galaţi a realizat mii de materiale informative, mai exact pliante cu regulile de bune practici în cazul călătoriilor cu taxi - 2.500 bucăţi, broşuri Regulament - 5.000 bucăţi, afişe A3 - 2.500 bucăţi, broşuri ”Regulament general” - 2.000 bucăţi. ”Amintim că materialele realizate au fost distribuite către societăţile descentralizate, societăţi din subordinea Primăriei municipiului Galaţi, consilieri locali, asociaţii de proprietari, etc”, precizează, la cererea cotidianului nostru, Biroul de presă al municipalităţii de la care am aflat că toate aceste materiale au costat 19.675 lei fără T.V.A., iar contractul a fost încheiat cu S.C. Ecoprint Publicitate S.R.L.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu