29 MARTIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Cristian Dima (ALDE): ”Nu trebuie să cădem în capcana alimentării conflictului pe care opoziţia îl întreţine inclusiv prin încurajarea violenţelor”
Cristian Dima (ALDE): ”Nu trebuie să cădem în capcana alimentării conflictului pe care opoziţia îl întreţine inclusiv prin încurajarea violenţelor”

În ultimele zile au apărut zvonuri potrivit cărora liderul PSD, Liviu Dragnea, i-ar putea cere demisia premierului Viorica Dăncilă, la următoarea şedinţă a Comitetului Executiv Naţional ce se va desfăşura în perioada 31 august - 02 septembrie, pentru a forţa în acest fel acţiunea de suspendare a preşedintelui Klaus Iohannis, apele din coaliţie par a se tulbura.
Întrebat cum vede, în acest context, derularea evenimentelor pe scena politică, preşedintele ALDE Galaţi, Cristian Dima, a declarat: ”Observ cu amărăciune că, de câteva zile, România este prizonieră a conflictului şi a dezbinării promovate, din păcate, de diverşi lideri politici. Din partea opoziţiei văd cum se încearcă lansarea de zvonuri cu privire la schimbarea guvernului, inclusiv cu lansarea pe piaţă de nume de posibili înlocuitori ai actualului prim-ministru. Aşa cum s-a mai întamplat, aceste zvonuri sunt false, iar coaliţia de guvernare este solidă şi actualul cabinet formează o echipă care îşi face datoria faţă de români. În ciuda tuturor presiunilor şi piedicilor puse, acest cabinet a reuşit să aducă României locul 3 în clasamentul ţărilor cu cea mai mare creştere economică din UE”.
Cristian Dima a mai spus că: ”În această perioadă ar trebui să discutăm, atât la nivel politic, cât şi la nivelul societăţii despre ce are România de făcut în perioada următoare. Anul viitor ne aşteaptă o reală provocare în calitate de membru al Uniunii Europene, şi anume preluarea preşedinţiei Consiliului UE. Este mult mai important să discutăm despre faptul că România are a treia creştere economică din UE, despre ce trebuie să facem pentru a aduce această creştere în buzunarele românilor şi despre protejarea drepturilor şi libertăţile cetăţenilor. Nu trebuie să cădem în capcana alimentării conflictului pe care opoziţia îl întreţine inclusiv prin încurajarea violenţelor. În privinţa posibilei suspendări a preşedintelui Iohannis, despre care s-a vorbit în aceste zile, este necesară o analiză serioasă cu privire la oportunitatea acestui demers, mai ales în contextul în care România va prelua din ianuarie preşedinţia consiliului UE şi avem nevoie de stabilitate. Opoziţia susţine tensiunile în speranţa că are de câştigat de pe urma escaladării conflictului politic. În această perioadă nu avem nevoie de un război politic şi de imaginea unei ţări divizate şi în conflict permanent”.


Articole înrudite