Sprijin pentru Ucraina: Grup de lucru şi linii telefonice deschise 24/24 ore la Prefectura Galaţi Recomandat

 
Sâmbătă, 26 Februarie 2022 19:23
Publicat în Știrea zilei
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Prefectura Galaţi s-a mobilizat pentru a veni în sprijinul refugiaţilor din Ucraina care trec graniţele în aproprierea Galaţiului.

Pentru ca sutele de voluntari din Galaţi care s-au mobilizat încă din prima zi să vină în ajutorul miilor de persoane care fug din calea războiului, Instituţia Prefectului Judeţului Galaţi a decis să centralizeze şi să coordoneze această activitate prin contituirea unui grup de lucru ce va avea program 24/24.  

"Fiecare acţiune de sprijinire a persoanelor sosite din Ucraina, contează! Pentru ca acest ajutor să ajungă la fiecare beneficiar şi mai mult, să se plieze pe nevoile lui, este nevoie din partea noastră, a tuturor, să lucrăm organizat şi integrat, tocmai în ideea de a răspunde rapid şi eficient solicitărilor de sprijin venite din partea cetăţenilor ucrainieni.

Tocmai de aceea, la nivelul judeţului Galaţi a fost constituit un grup de lucru, cu program 24/24, care va funcţiona la nivelul Prefecturii. Toţi cei care vor să ofere sprijin pentru cetăţenii veniţi din Ucraina (masă, cazare, alimente de bază, transport etc.) pot suna la numărele de telefon: 0236/460.055 sau 0790.288.000, sau pot trimite un mail pe adresa umanitar@prefecturagalati.ro.;

De asemenea, în vederea organizăriii eficiente şi unitare a întregii misiuni umanitare, reprezentanţii societăţii  civile care doresc sa sprijine această acţiune umanitară pot trimite intenţiile  de sprijin şi la adresa de e-mail: umanitar.dsu@mai.gov.ro.;

Ulterior, în funcţie de solicitările primite, autorităţile vor contacta şi direcţiona, în cel mai scurt timp, persoanele care pot pune la dispoziţie diferite tipuri de servici. 

Facem un apel către cetăţeni să utilizeze ca mijloc de comunicare numărul unic pentru apeluri de urgenţă - 112 doar în situaţii de urgenţă şi nu pentru comunicarea intenţiilor de sprijin umanitar", se arată într-un comunicat al Prefecturii Galaţi.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu