25 IUNIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
VIDEO: Guvernatorul din Herson ameninţă că armata rusă poate lovi podul de la Giurgiuleşti
VIDEO: Guvernatorul din Herson ameninţă că armata rusă poate lovi podul de la Giurgiuleşti

Autorităţile proruse din Herson, prin vocea guvernatorului Vladimir Saldo (foto ), ameninţă cu „lovituri de răspuns” ale armatei lui Vladimir Putin, după ce ucrainenii au atacat podul Ciongar, care leagă Peninsula Crimeea şi regiunea Herson.

Guvernatorul din Herson enumeră printre ţinte şi podul peste Prut dintre localitatea Giurgiuleşti din Republica Moldova şi municipiul Galaţi, informează agenţia de presă din Republica Moldova, Unimedia.

Vladimir Saldo, i-a avertizat pe ucraineni, într-un mesaj video , că forţele armate ruse ştiu coordonatele podurilor din Ucraina, dar şi din Republica Moldova.

Vă transmit un salut călduros: noi cunoaştem coordonatele podurilor din Odesa, ale podului Giurgiuleşti, care a fost în componenţa Ucrainei, dar acum îi aparţine Republicii Moldova. Toate coordonatele noi le cunoaştem”, a ameninţat Vladimir Saldo.

La Giurgiuleşti este un pod rutier de frontieră peste râul Prut, între localităţile Giurgiuleşti (Republica Moldova) şi Galaţi (România), cu o lungime de 125 de metri. Construit în 1949, podul dintre România şi Republica Moldova a fost reabilitat la finalul anului 2021.

Republica Moldova condamnă cu fermitate declaraţiile recente ale unui reprezentant al Federaţiei Ruse din Herson, teritoriu ucrainean aflat sub ocupaţie rusă, în care a fost ameninţată direct ţara noastră. Astfel de declaraţii sunt total inacceptabile. Nu vom tolera un astfel de limbaj îndreptat împotriva Republicii Moldova”, a transmis Igor Zaharov, consilierul pe comunicare al ministrului moldovean de externe.

Şi autorităţile din România au reacţionat: „România condamnă ferm declaraţiile aşa-zisului “reprezentant” al Rusiei în Herson, regiune ucraineană ocupată ilegal de Rusia. Astfel de declaraţii la adresa Republicii Moldova care vizează şi o parte a teritoriului României, aliat al NATO, sunt inacceptabile. Totodată, lovirea infrastructurii civile e crimă de război”, a transmis Ministerul Afacerilor Externe din România.

  • Galerie Video:
    • Video File:

Articole înrudite