Zona de agrement de la Balta Zătun se va extinde cu fonduri europene (FOTO) Recomandat

Joi, 29 August 2019 15:43
Publicat în Știrea zilei

O investiţie de peste 2 milioane de lei se va realiza la Baza de agrement cu specific pescăresc Zătun, banii provenind din fonduri europene atrase în cadrul Programului Operaţional pentru Pescuit şi Afaceri Maritime (POPAM) 2014-2020, Măsura 1 Promovarea şi sprijinirea activităţilor care duc la diversificare. Balta Zătun este unul dintre puţinele locuri de agrement ale Galaţiului, care este vizitată în fiecare weekend, şi nu numai, de sute poate chiar mii de gălăţeni, tocmai de aceea, a ajuns să fie neîncăpătoare. În acest context, Consiliul Judeţean Galaţi a decis să acceseze fonduri europene pentru extinderea zonei de agrement.

”Astăzi (n.r. - joi, 29 august 2019), în cadrul sedinţei Consiliului Judeţean Galaţi, am aprobat un proiect prin care vom amenaja o nouă zonă de agrement la balta Zătun pe o suprafaţă de 12.500 de mp. Vom construi noi spaţii de cazare şi camping, vom amenaja foişoare de diferite dimensiuni, un spaţiu de joacă pentru copii şi pontoane pentru pescari. De asemenea, vom amenaja spaţiul verde şi vom monta mese şi bănci din lemn, grătare şi umbrele cu învelitoare din stuf. Investiţia este de peste 2 milioane de lei”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, Costel Fotea.

În plus, acesta a mai specificat şi faptul că se va mări şi parcarea, iar la anul se va derula un proiect de mare anvergură pentru această baltă. Până atunci însă, în cadrul proiectului prezentat se vor construi 9 căsuţe mai mari decât cele existente, camping, 3 foişoare de diferite dimensiuni, un spaţiu de joacă pentru copii, 5 pontoane pescăreşti, dar se va proceda şi la sistematizarea zonei. Se preconizează că în primăvara anului viitor lucrările vor fi finalizate, timp în care se va mai face şi popularea cu peşte a bălţii care se întinde pe 27 hectare.

FOTO în Galeria de imagini de mai jos!

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu