CAR-ul Arhiepiscopiei, sprijin de 120.000 lei, în 2022, pentru 100 de persoane Recomandat

Duminică, 05 Februarie 2023 00:00
Publicat în Comunitate
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

La Centrul eparhial al Arhiepiscopiei Dunării de Jos s-a desfăşurat marţi, 31 ianuarie 2023, întrunirea anuală a Organizaţiei Casei de Ajutor Reciproc a clerului şi salariaţilor bisericeşti din cadrul  Arhiepiscopiei Dunării de Jos.
Şedinţa s-a desfăşurat în prezenţa chiriarhului Dunării de Jos, Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, în Sala „Arhiepiscop Antim Nica” a Centrului eparhial.
După rugăciunea de mulţumire către Dumnezeu, Înaltpreasfinţia Sa le-a vorbit celor prezenţi despre lucrarea desfăşurată de această organizaţie bisericească în slujirea semenilor noştri care au nevoie de ajutor.
Ierarhul locului a arătat că prin activitatea acestei organizaţii se promovează solidaritatea creştină şi înmulţirea milosteniei pentru susţinerea vieţii şi a sănătăţii.
În continuare, preşedintele organizaţiei, preotul Nicuşor Sorin Sandu, a prezentat Raportul de activitate al Casei de Ajutor Reciproc din eparhie. Un capitol important din activitatea CAR-ului evidenţiat în cadrul şedinţei a fost cel al oferiri de ajutoare sociale. Peste 100 de persoane au beneficiat de sprijinul de aproximativ 120.00 lei, acordat pe parcursul anului 2022.
Cea de-a doua parte a întrunirii a fost dedicată stabilirii mai multor obiective ce au în vedere  dezvoltarea şi susţinere permanentă a activităţii de întrajutorare desfăşurată de Casa de Ajutor Reciproc pentru anul 2023.
Casa de Ajutor Reciproc a clerului şi salariaţilor bisericeşti din cadrul Arhiepiscopiei Dunării de Jos funcţionează în conformitate cu prevederile Statutul pentru organizarea şi funcţionarea Bisericii Ortodoxe Române, a Legii nr. 12/1996, republicată, privind regimul juridic al Caselor de Ajutor Reciproc a Salariaţilor şi a Regulamentului de organizare şi funcţionare al C.A.R.
Scopul principal al Casei de Ajutor Reciproc este de ajutorare a membrilor prin acordarea de împrumuturi în condiţii mai avantajoase, dar şi de acordare a unor ajutoare în diferite situaţii şi nevoi care apar în rândul membrilor, respectiv la naştere, boală, înmormântare şi altele, informează Arhiepiscopia Dunării de Jos.
Precizăm că în 2021, CAR-ul Arhiepiscopiei a oferit sprijin de 100.000 lei, pentru 130 de persoane.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu