MFP emite şi în aprilie titluri de stat pentru populaţie Recomandat

Miercuri, 03 Aprilie 2019 12:31
Publicat în Economie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a anunţat că persoanele fizice pot investi, începând cu 02 aprilie 2019, în 4 noi emisiuni de titluri de stat în cadrul Programului Tezaur, cu scadenţe la 1, 2, 3 şi 5 ani, cu dobânzi de 3,5%, 4%, 4,5% şi 5%. Alternativa de economisire a MFP se bucură de un interes crescut al românilor, astfel că, până în prezent, peste 20 de mii de români au investit în titluri de stat mai mult de 1,2 miliarde de lei.
Titlurile de stat pot fi cumpărate: între 02-22 aprilie de la unităţile Trezoreriei Statului; între 02-18 aprilie prin Compania Naţională Poşta Română pentru mediul rural şi 02-19 aprilie pentru mediul urban prin Compania Naţională Poşta Română. Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii, fără plafon maxim individual de subscriere. Titlurile de stat care au fost lansate în data de 02 aprilie 2019 sunt în formă dematerializată şi au valoare nominală de 1 leu. Dobânda este anuală, plătibilă la termenele prevăzute în prospectul de emisiune. Investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate prin depunerea, în perioada de subscriere, a unei cereri de anulare. Ulterior, subscrierile sunt irevocabile şi nu mai pot fi anulate.
De asemenea, titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur pot fi transferabile şi se pot răscumpăra în avans. În cazul decesului, dreptul de proprietate asupra titlurilor de stat se transferă moştenitorilor, care prezintă documentele legale care le atestă această calitate. Emiterea titlurilor de stat pentru populaţie va continua pe parcursul anului 2019. În fiecare lună perioada de subscriere va fi de trei săptămâni, iar maturităţile vor fi stabilite în funcţie interesul manifestat de investitori.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu