13 IUNIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
CJ a alocat 2.000.000 de lei pentru localităţile afectate de inundaţii
CJ a alocat 2.000.000 de lei pentru localităţile afectate de inundaţii

În urma şedinţei care a avut loc marţi după-amiază, consilierii judeţeni au votat alocarea sumei de 2.000.000 lei din fondul de rezervă bugetară  pentru 29 de localităţi afectate de calamităţile din perioada august - septembrie. Conform expunerii, suma este alocată pentru refacerea drumurilor comunale şi săteşti, a rigolelor, a podeţelor, a sistemului de alimentare cu apă, ajutorarea persoanelor aflate în dificultate, pentru transportul zgurii necesare refacerii drumurilor şi pentru a fi rezolvate anumite situaţii de extremă necesitate.

Localitatea care a fost afectată într-un procent mai mare este Bălăbăneşti, care a primit suma de 202.000 lei, în topul clasamentului din acest punct de vedere. Cea mai mică sumă au primit-o localităţile Priponeşti şi Cerţeşti, şi anume 30.000 lei fiecare.

Cu privire la această hotărâre, consilierul PDL Ion Ştefan a avut un amendament de prezentat, prin care solicita completarea anexei referitoare la localităţi cu alte două, Buciumeni şi Matca, propunând pentru acestea suma de 40.000 lei pentru fiecare dintre ele. De asemenea, acesta a mai propus şi diminuarea banilor alocaţi pentru Rădeşti şi Bălăbăneşti cu 40.000 lei fiecare.

"Vreau să spun că localitatea Matca a fost afectată de acele fenomene în perioada respectivă, iar la Buciumeni sunt situaţii în dificultate financiară şi ar fi bine să ţinem cont de toate localităţile din judeţul Galaţi, pentru că, cel puţin dumneavoastră, domnule preşedinte, sunteţi responsabil în faţa fiecărui cetăţean din acest judeţ şi trebuie să cântărim în aceeaşi măsură pentru toată lumea", a spus Ion Ştefan.

Răspunsul însă l-a primit de la vicepreşedintele CJ, Cornel Hamza, unul dintre iniţiatorii proiectului, care i-a respins amendamentul, motivând că lista de localităţi a fost întocmită pe baza unor documente primite de la primării şi evaluate de o comisie şi, dacă ar fi modificată, nu ar mai avea documentele legale la bază.


Articole înrudite