06 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Criza financiară care a făcut ravagii în ultimii ani pare să fi „amorţit” cea mai mare parte a investitorilor tecucenilor, care găsesc cea mai potrivită scuză în a-şi justifica lipsa de iniţiativă şi pricepere, ascunzându-se în spatele crizei. Există totuşi „vârfuri” care sparg monotonia investiţională şi care sfidează criza, iar aceste „ieşiri” pot fi observate după finalul ultimei licitaţii care a avut ca obiect închirierea celor mai noi spaţii din Piaţa Centrală a municipiului Tecuci. Această zonă comercială, recent renovată, deţine şi două magazine poziţionate central, pentru care doi investitori au „luptat pe brânci” şi au oferit mai mult decât s-ar fi aşteptat oricine. Spaţiile închiriate de SC Pieţe-Zone verzi SA sunt o adevărată afacere pentru societate, care obţine lunar mii de lei doar din chirie.
Referitor la valoarea chiriei record pentru municipiul Tecuci, pe care a reuşit să o obţină SC Pieţe-Zone verzi SA Tecuci la ultima licitaţie, primarul oraşului, Eduard Finkelstain, ne spune: „Am fost uimit să constat că la nivelul oraşului nostru se pot obţine profituri mai mult decât impresionante din închirieri, într-o perioadă nu foarte profitabilă din punct de vedere financiar. În timp ce toată lumea cere scutiri de taxe, eşalonări la plata datoriilor precum şi alte beneficii pentru a depăşi blocajul financiar creat de criza financiară, la Piaţă au fost înregistrate valori record pentru închirierea a două spaţii comerciale realizate recent. Cele două magazine scoase la licitaţie au fost adjudecate la o valoare a chiriei lunare de 7.000 lei şi respectiv 9.000 lei. Am fost curios să aflu ce se intenţionează a se comercializa în aceste magazine, atât de profitabil, încât investitorii îşi permit chirii atât de mari. Şi am aflat... vor fi două carmangerii”.
Doar de pe urma închirierii celor două spaţii, administraţia pieţei are un beneficiu anual de 2 miliarde de lei, cât se câştigă în cea mai aşteptată perioadă a anului de Iarmarocul Moldovenesc. Şi se pare că abia acum a început să se „dezmorţească” piaţa.


Articole înrudite