20 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Droguri, alcool şi accidente pe şosele din Galaţi
Droguri, alcool şi accidente pe şosele din Galaţi

La data de 13 octombrie 2023, în jurul orei 17:15, pe DN 26, în interiorul localităţii Oancea, din judeţul Galaţi, a avut loc o tamponare între două autovehicule, care s-a soldat cu pagube materiale. Din verificările efectuate de poliţiştii din cadrul Secţiei 5 Poliţie Rurală, s-a stabilit că un bărbat, cu vârsta de 57 de ani, din Republica Moldova, în timp ce se afla la volanul unui ansamblu rutier format dintr-un cap tractor şi o semiremorcă, oprit pe DN 26 într-o coloană auto, a efectuat manevra de mers înapoi şi a intrat în impact cu un autocamion, care se afla oprit în spatele său. În urma acestui eveniment au rezultat pagube materiale, însă, cu ocazia testării alcoolscop a celor doi conducători auto, la cel din Republica Moldova a fost indicată valoarea de 1,31 mg/l alcool pur în aerul expirat. A fost condus la o unitate medicală unde i-au fost recoltate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. Poliţiştii au întocmit dosar penal pentru infracţiunea de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe. La aceeaşi dată, poliţişti din cadrul Secţiei 2 Poliţie Galaţi au depistat un bărbat, de 38 de ani, domiciliat în municipiul Galaţi, în timp ce conducea un autoturism pe strada Basarabiei, din localitatea de domiciliu, având suspendat exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice. La testarea alcoolscop şi la cea pentru consumul de substanţe interzise rezultatele au fost negative, iar poliţiştii au întocmit un dosar penal pentru infracţiunea de conducerea unui vehicul fără a deţine permis de conducere.

Şi în cursul nopţii de 13/14 octombrie 2023, în jurul orei 00:40, poliţişti din cadrul Secţiei 2 Poliţie Galaţi au depistat un alt bărbat, cu vârsta de 34 de ani, care s-a urcat la volan şi a condus un autoturism pe strada Regiment 11 Siret, din municipiul Galaţi, chiar dacă avea suspendat exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice. Conducătorul auto a fost testat atât pentru consumul de băuturi alcoolice, cât şi pentru cel de substanţe psihoactive. În primul caz, rezultatul a fost negativ, însă în cel de-al doilea caz au reieşit indicii cu privire la posibila prezenţă a substanţelor psihoactive, motiv pentru care a fost condus la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanţe interzise. În cauză a fost întocmit un dosar penal pentru infracţiunile de conducerea unui vehicul fără a deţine permis de conducere şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe. Totodată, faţă de conducătorul auto a fost luată măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de 16 octombrie 2023, să fie prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi, în vederea dispunerii unei măsuri preventive.

În cursul aceleaşi zile, precum şi în cursul nopţii de 14/15.10.2023, poliţiştii gălăţeni au depistaţi alţi 4 bărbaţi, care s-au urcat la volan după ce consumaseră băuturi alcoolice sau substanţe psihoactive. Primul dintre aceştia, un bărbat de 31 de ani, din municipiul Bârlad, judeţul Vaslui, a fost depistat de poliţişti din cadrul Secţiei 5 Poliţie Galaţi în timp ce conducea un autoturism pe bulevardul George Coşbuc, din municipiul Galaţi, în jurul orei 14:30. Conducătorul auto a fost testat atât pentru consumul de băuturi alcoolice, cât şi pentru cel de substanţe psihoactive. În primul caz, rezultatul a fost negativ, însă în cel de-al doilea caz au reieşit indicii cu privire la posibila prezenţă a substanţelor psihoactive. Cel de-al doilea, un bărbat de 32 de ani, din comuna Griviţa, judeţul Galaţi, a fost oprit în trafic pentru control de către poliţişti din cadrul Biroului Rutier Galaţi, pe DJ 254, în interiorul localităţii Griviţa, în jurul orei 18:30, iar în urma testării cu aparatul etilotest a fost indicată valoarea de 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat. Al treilea, un tânăr, de 18 ani, din municipiul Galaţi, fost oprit în trafic pentru control de către poliţişti din cadrul Biroului Rutier Galaţi, în jurul orei 23.15, în timp ce conducea un autoturism pe strada Portului, din oraşul de domiciliu. La testarea cu aparatul din dotare pentru consumul de droguri au reieşit indicii cu privire la posibila prezenţă a substanţelor psihoactive. Cel de-al patrulea, un tânăr, cu vârsta de 25 de ani, a fost depistat în traficul rutier de poliţişti din cadrul Secţiei 3 Poliţie Lieşti, în noaptea de 14/15.10.2023, în jurul orei 03:30, în timp ce conducea un autoturism pe strada Anghel Saligny, în interiorul localităţii Lieşti, fără a deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicul. De asemenea, la testarea cu aparatul din dotare pentru consumul de droguri au reieşit indicii cu privire la posibila prezenţă a substanţelor psihoactive. Toţi cei patru conducători auto au fost conduşi la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanţe interzise, precum şi a alcoolemiei, fiind întocmite dosare penale pentru infracţiunea de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, iar în cazul tânărului, de 25 de ani, şi pentru infracţiunea de conducerea unui vehicul fără a deţine permis de conducere.

Infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere au fost constatate de poliţiştii gălăţeni şi în cursul zilei de duminică, 15 octombrie 2023. Primul, un bărbat, de 51 de ani, din satul Şiviţa, judeţul Galaţi, a fost depistat de poliţişti din cadrul Poliţiei oraşului Târgu Bujor în timp ce conducea un autoturism pe DJ 242, în interiorul satului Chiraftei, sub influenţa băuturilor alcoolice. La testarea cu aparatul etilotest a fost indicată valoarea de 0,46 mg/l alcool pur în aerul expirat. A fost condus la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei şi a fost întocmit un dosar penal pentru infracţiunea de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe. Cel de-al doilea, un bărbat, cu vârsta de 44 de ani, din comuna Iveşti, a fost depistat de poliţişti din cadrul Secţiei 3 Poliţie Rurală Lieşti, în jurul orei 16.40, după ce a fost primit un apel telefonic la S.N.U.A.U. prin care se sesiza faptul că în comuna Iveşti, la intersecţia străzii Oituz cu strada General Al. Dobriceanu a avut loc un eveniment rutier. La faţa locului poliţiştii au stabilit faptul că bărbatul, a condus un autoturism pe strada Oituz, iar când a ajuns la intersecţia mai sus menţionată ar fi pierdut controlul direcţiei de deplasare şi a lovit un indicator rutier „STOP”. La testarea cu aparatul etilotest a fost indicată valoarea de 1,33 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea, s-a stabilit că acesta nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. A fost condus la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei şi a fost întocmit un dosar penal pentru infracţiunile de conducerea unui vehicul fără a deţine permis de conducere, conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe şi distrugere din culpă. Un alt bărbat, cu vârsta de 25 de ani, din comuna Stâncuţa, judeţul Brăila, a fost depistat, în jurul orei 20.30 de un echipaj de poliţie din cadrul Secţiei 4 Poliţie în timp ce conducea un autoturism pe strada Nae Leonard, din municipiul Galaţi, fără a deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. La testarea alcoolscop rezultatul a fost negativ, iar poliţiştii au întocmit un dosar penal pentru infracţiunile de conducerea unui vehicul fără a deţine permis de conducere.

De asemenea, la data de 14 octombrie 2023, în jurul orei 09:42, la intersecţia dintre strada Radu Negru şi strada Lozoveni, din municipiul Galaţi, a avut loc un accident rutier în urma căruia o persoană a fost rănită. Din verificările efectuate de poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Galaţi s-a stabilit că un bărbat, cu vârsta de 40 de ani, din municipiul Galaţi, în timp ce conducea un autoturism pe Lozoveni, având direcţia de deplasare dinspre strada Dochiei către strada Transilvaniei, când a ajuns la intersecţia cu strada Radu Negru, ar fi pătruns fără să respecte semnificaţia indicatorului „STOP” şi a intrat în impact cu un alt autoturism care era condus de un bărbat, cu vârsta de 36 de ani. Accidentul rutier s-a soldat cu rănirea uşoară a conducătorului auto, de 36 de ani, precum şi cu avarierea celor două autovehicule. Ambii conducători auto deţin permise de conducere valabile, iar la testarea alcoolscop, rezultatele au fost negative. Poliţiştii au întocmit dosar penal pentru infracţiunea de vătămare corporală din culpă.


Articole înrudite