25 IUNIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
FOTO: Serbarea de colinde a Seminarului Teologic „Sfântul Andrei” din Galaţi
FOTO: Serbarea de colinde a Seminarului Teologic „Sfântul Andrei” din Galaţi

Cu binecuvântarea şi în prezenţa Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, vineri, 15 decembrie 2023, s-a desfăşurat tradiţionala serbare de colinde a elevilor de la Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Andrei” din Galaţi.
Anul acesta, evenimentul prilejuită de sărbătoarea Naşterii Domnului nostru Iisus Hristos a fost aşezat sub genericul „Din bătrâni se povesteşte...” şi a fost găzduit de Teatrul Naţional de Operă şi Operetă „Nae Leonard” din municipiul Galaţi.
Programul serbării oferit de elevii Seminarului gălăţean a cuprins scenete, colinde tradiţionale, urarea cu sorcova, steaua, capra şi pluguşorul, precum şi momente poetice dedicate Naşterii Domnului.
Frumoasele colinde şi cântece de stea, din care răzbate puternic spiritul românesc tradiţional al vestirii Naşterii Domnului, au fost interpretate de Corul Seminarului gălăţean, Corul „Camerata Juventus” şi celelalte coruri şi grupe de elevi de la clasele primare şi cele de gimnaziu.
Portul popular românesc a fost evidenţiat prin costumele tradiţionale româneşti, purtate de elevii uniţi în cânt şi-n bucurie.
Aceste manifestări tradiţionale autentice au bucurat sufletele iubitorilor de tradiţie românească prin coloritul şi diversitatea costumelor şi a gesturilor.
La finalul serbării, Părintele Arhiepiscop a urcat pe scenă, unde a cântat colinde împreună cu micii seminarişti şi a avut un dialog interactiv cu aceştia.
Ierarhul locului a transmis celor prezenţi un cuvânt de binecuvântare şi apreciere pentru frumoasele colinde şi poezii interpretate de elevi şi pentru bucuria cu care aceste creaţii de mare prestigiu artistic au fost prezentate publicului atât de receptiv şi dornic să primească vestea Naşterii Domnului Hristos.
Pentru dăruirea şi implicarea în acest program cultural-artistic, toţi elevii seminarişti au fost răsplătiţi cu daruri.
Ca în fiecare an, serbarea de Crăciun a elevilor Seminarului Teologic „Sf. Andrei” din Galaţi a încântat publicul de toate vârstele care a umplut până la refuz sala mare a teatrului gălăţean în care s-a desfăşurat evenimentul, transmite Arhiepiscopia Dunării de Jos. FOTO, mai jos!


Articole înrudite