19 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Gălăţenii pot depune cereri pentru ajutorul pentru încălzirea locuinţei pe perioada iernii
Gălăţenii pot depune cereri pentru ajutorul pentru încălzirea locuinţei pe perioada iernii

Direcția de Asistență Socială a municipiului Galați anunță că, începand cu data de 12.10.2020, solicitanții ajutorului pentru încălzirea locuinței pe perioada sezonului rece, pot obține formulare tipizate de cerere și declarație pe propriere răspundere, astfel:

- pentru energia termică - de la Asociațiile de proprietari;

- pentru gaze naturale, energie electrică și combustibili solizi sau petrolieri de la Serviciul Ajutoare Încălzire din str. Fraternității nr. 1;

- de pe site-urile Primăriei Galați și cel al Direcției de Asistență Socială a municipiului Galați.

Cine poate beneficia de acest ajutor

De ajutorul lunar pentru încălzirea locuinței pot beneficia gălăţenii care utilizează pentru încălzirea locuinței energie termică și care au un venit net lunar pe membrul de familie de până la 786 lei în cazul familiilor și de 1.082 lei în cazul persoanelor singure.

În cazul celor care utilizează pentru încălzirea locuinței gaze naturale, energie electrică și lemne, cărbuni, combustibili petrolieri, ajutorul lunar pentru încălzirea se acordă familiilor și persoanelor singure a căror venit net lunar pe membru, respectiv al persoanei singure este de până la 750 lei.

În cazul solicitării ajutoarelor pentru energia electrică, ancheta socială se efectuează obligatoriu pentru toate situațiile, în termen de 15 zile lucrătoare de la data înregistrării cererii sau dacă au trecut mai mult de 3 luni de la ultima actualizare a informațiilor, în vederea verificării sistemului de încălzire utilizat.

La completarea cererii, titularul are obligația de a menționa corect componența familiei, veniturile membrilor acesteia, numărul de camere, precum și bunurile mobile și imobile deținute.

În situația în care familiile și persoanele singure îndeplinesc condițiile de acordare a ajutorului pentru încălzirea locuinței pe parcursul sezonului rece, stabilirea dreptului de ajutor pentru încălzirea locuinței se face începând cu luna depunerii cererii, dacă aceasta este depusă pâna pe 20 ale lunii.


Articole înrudite