02 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Gălăţenii care nu au un loc de muncă şi care se află în evidenţa AJOFM Galaţi pot participa în cursul acestei luni la cursurile de formare profesională care le dau posibilitatea să deprindă tainele altor meserii. Astfel, potrivit informaţiilor care ne-au fost furnizate de către directorul executiv al AJOFM Galaţi, Cezar Năstase, în cursul lunii mai se desfăşoară cursuri de calificare în meseriile de inspector de resurse umane (o clasă), expert în securitate şi sănătate în muncă (o clasă), contabil (o clasă), sudor electric (o clasă) şi frizer coafor manichiurist (o clasă). „În ceea ce priveşte numărul cursanţilor dintr-o clasă, acesta este variabil, putând fi de 20-24 de persoane”, ne-a declarat directorul executiv al AJOFM Galaţi, Cezar Năstase. Acesta a mai menţionat că la data de 1 mai se aflau în derulare cursuri de formare profesională în meseriile de bucătar (o clasă), frizer-coafor-manichiuristă (două clase), lucrător comercial (o clasă), ospătar (o clasă), patiser (o clasă). Interesul pentru participarea la aceste cursuri este mare şi din partea absolvenţilor de studii superioare, care încearcă să îşi găsească ulterior un loc de muncă în baza recalificării. „Au fost cazuri în care absolvenţii de studii superioare au urmat cursuri de recalificare în meseria de ospătar sau de bucătar, încercând ulterior să îşi găsească un nou loc de muncă”, ne-a mai declarat directorul executiv al AJOFM Galaţi.
După urmarea unuia dintre cursurile de formare profesională organizate de către AJOFM Galaţi, la data de 1 mai un număr de 160 de absolvenţi şi-au găsit un loc de muncă în noua meserie pentru care s-au pregătit. Potrivit informaţiilor furnizate de către directorul executiv al AJOFM Galaţi, dintre cei 160 de absolvenţi, 92 de persoane încadrate în câmpul muncii au urmat cursuri de recalificare care au fost finanţate de la bugetul asigurărilor de stat, în timp ce 68 de absolvenţi au urmat cursuri finanţate din bugetul fondurilor structurale europene.
Reamintim că judeţul Galaţi ocupă unul din primele locuri pe ţară la capitolul rata şomajului, în timp ce în ceea ce priveşte numărul şomerilor neindemnizaţi ocupă un loc pe podium.


Articole înrudite