11 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Peste 150 de elevi gălăţeni au participat la o campanie de prevenire a criminalităţii
Peste 150 de elevi gălăţeni au participat la o campanie de prevenire a criminalităţii

Specialiştii Serviciului de Educaţie şi Asistenţă Psihosocială din cadrul Penitenciarul Galaţi au desfăşurat o serie de activităţi în cadrul Campaniei de prevenire a criminalităţii, precum şi de facilitare a reintegrării sociale a persoanelor private de libertate, campanie naţională iniţiată de Administraţia Naţională a Penitenciarelor. Activităţile organizate au îmbrăcat mai multe forme: întâlniri ale specialiştilor educatori, asistenţi sociali şi psihologi cu parteneri/reprezentanţi ai comunităţii, activităţi de diseminare informaţii cu rol de prevenţie delincvenţă juvenilă la nivelul unor instituţii de învăţământ, prezentarea unor lecţii de viaţă sau poveşti ale unor persoane aflate în detenţie, având ca subiect consumul de droguri, alcool, conducere sub influenţa alcoolului, violenţă în familie, dependenţa de jocuri de noroc, exploatare a fiinţei umane, etc.
Au fost cooptaţi în proiect copiii Centrului de zi de la Fundaţia "Inimă de Copil" (25 copii), elevii Colegiului Tehnic de Alimentaţie şi Turism "Dumitru Moţoc" (21 elevi), ai Şcolii Gimnaziale nr. 20 (36 elevi), ai Şcolii Gimnaziale "Elena Cuza" (32 elevi), ai Liceului Tehnologic de Marină (53 elevi).
În data de 21 noiembrie 2018, persoanele asistate de Centrul de Primire în Regim de Urgenţă Irene & Stuart au găzduit, pentru câteva ore, 2 deţinuţi care au împărtăşit, din experienţă proprie, care a fost în cazul lor contextul infracţional şi ce înseamnă privarea de libertate. Informaţiile prezentate au avut ca scop dezvoltarea unor comportamente prosociale şi civice în rândul tinerilor custodiaţi de Centrul de Primire în Regim de Urgenţă Irene & Stuart. Proiectul a vizat valorificarea experienţei profesionale a specialiştilor şi a celei de viaţă a deţinuţilor pentru conştientizarea efectelor negative pe care încarcerarea le are asupra individului uman, necesitatea respectării regulilor şi a legilor comunităţii în care trăim şi importanţa integrării/reintegrării în societate.
Penitenciarul Galaţi informează că activităţile de acest fel vor continua şi în anul 2019, întrucât interactivitatea acestor tipuri de întâlniri prinde în rândul tinerilor din comunitate şi a deţinuţilor din penitenciar, existând din ce în ce mai multe solicitări, în special ale şcolilor gălăţene, de a desfăşura activităţi împreună, pe linia prevenirii delincvenţei juvenile.


Articole înrudite