19 MAI 2025 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Piaţa, o „punte a suspinelor” pentru opoziţie
Piaţa, o „punte a suspinelor” pentru opoziţie
În vederea eficientizării activităţii SC Pieţe-Zone Verzi SA Tecuci, în Adunarea Generală a Acţionarilor s-a propus reorganizarea structurii organizatorice a societăţii şi astfel conducerea societăţii va fi asigurată de către directorul general şi directorul executiv al societăţii. Organigrama propusă de către SC Pieţe-Zone Verzi SA Tecuci va fi încadrată cu 61 de funcţii, din care două funcţii de conducere, cei doi directori, 13 funcţii de execuţie şi 46 de posturi pentru personalul auxiliar. Faţă de vechea organigramă, aprobată prin HCL nr.39/29.03.2012, unde societatea era încadrată cu 75 de funcţii, acum organigrama este mai „lejeră”. Urmează a fi desfiinţate 4 funcţii de conducere, din care o funcţie de şef contabil şi 3 funcţii de şef serviciu. Pe lângă „dispariţiile” prezentate, vor mai fi desfiinţate compartimentul juridic şi compartimentul de resurse umane. Personalul din cadrul acestor servicii va fi reorganizat în cinci compartimente funcţionale. În aceste condiţii, vor fi concediaţi pe motive care nu ţin de persoana salariatului, prin desfiinţarea locului de muncă, 15 salariaţi, dintre care 3 funcţionari şi 12 taxatori.
Reducerea de personal pare a fi o idee bună pentru bugetul societăţii, nu şi pentru cei ce urmează a fi concediaţi, aceştia urmând a îngroşa rândurile şomerilor. Cu toate acestea, a fi şef nu pare o mare problemă, mai ales când această funcţie nu este principală, ci doar de director adjunct. Pentru a accede pe această funcţie este nevoie doar de studii medii, iar acest aspect a fost „dezvoltat” de către fostul primar al municipiului Tecuci, Eduard Finkelstain, care în cadrul ultimei şedinţe ordinare a Consiliiuu Local a precizat: „Nu cred că este potrivit ca directorul executiv, care are în subordine toate serviciile, să fie cu studii medii. Directorul general are studii superioare, numai că nu are în subordine decât directorul executiv. Sunt de părere că situaţia ar trebui regândită”.
Se pare că acest lucru nu a fost necesar, decizia a fost clară, iar pe data de 6 august cei doi directori, general şi adjunct, se aflau la post.


Articole înrudite