19 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
„Şantierul” de la Spitalul Judeţean continuă şi în 2012, dacă vor fi bani
„Şantierul” de la Spitalul Judeţean continuă şi în 2012, dacă vor fi bani
Schimbări majore în programul şi activitatea secţiilor şi ambulatoriului Spitalului Clinic de Urgenţă Galaţi au avut loc de la începutul anului 2011, schimbări generate iniţial de intrarea în reabilitare generală a ambulatoriului şi mutarea cabinetelor pe secţiile spitalului, continuate apoi cu reabilitări ale unora dintre secţii. Chiar dacă asta a adus disconfort pacienţilor şi celor veniţi la consultaţii şi posibila creştere a numărului de infecţii nozocomiale, ce ar fi putut fi la baza scandalului ”Acinetobacter”, spitalul şi ambulatoriul chiar trebuia să fie renovate, poate cu mai mare atenţie privind normele de respectare a igienei şi circuitelor. În ceea ce priveşte Ambulatoriul, reabilitat şi cu ajutorul fondurilor europene atrase de CJ Galaţi, acesta ar urma să fie dat în funcţiune la începutul lunii decembrie.
”Suntem aproape gata. Mai trebuie aduse şi montate aparatele performante ce vor fi puse la dispoziţia gălăţenilor. Sunt în curs de reabilitare secţii cum ar fi cea de Arşi sau cea de Reanimare. Aş dori ca toate secţiile să treacă printr-o reabilitare completă”, a precizat managerul spitalului, Călina Lazarovici. Pentru a preveni creşterea incidenţei infecţiilor nozocomiale, desinfecţii masive, de genul căreia a închis o zi Blocul de Naşteri, au loc periodic în fiecare secţie, dar cu grijă, pentru a nu da programul secţiei primitoare peste cap. Ultima astfel de acţiune a avut loc vineri.

Promisiune - UPU, reamenajată în 2012

Unitatea de Primiri Urgenţă a Spitalului Judeţean, deşi e unul dintre cele mai noi corpuri construite, mai are nevoie de adăugări şi modificări ale proiectului iniţial, care nu a acoperit în acel moment toate necesităţile. Este vorba, de exemplu, de asigurarea unei încăperi speciale pentru cei contagioşi până la trimiterea într-un spital de profil, alta decât cea unde stau pacienţii ce au nevoie de câteva ore la UPU pentru a-şi reveni. Nu mai spunem de piramida de plexiglas care vara transformă UPU în saună. Managerul Spitalulul a precizat că UPU ar trebui să intre în reamenajări în 2012 dar nu pe baza unor fonduri europene ci pe baza unor fonduri naţionale, fie ale Ministerului Sănătăţii, fie ale autorităţilor locale sau combinate.


Articole înrudite