23 IUNIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Divertisment la un pas distanţă de spectatori. Galaţi Street Fest 2024, prima zi (FOTO)
Divertisment la un pas distanţă de spectatori. Galaţi Street Fest 2024, prima zi (FOTO)

Uriaşul eveniment s-a deschis vineri, 31 mai 2024, ca un fel de încălzire pentru sărbătoarea copiilor ce urma a doua zi. Galaţi Street Fest este un proiect ce aduce în stradă lumea divertismentului şi a ceea ce se numeşte în limba engleză „performing arts”, care se poate traduce corect în română prin „artele spectacolului”, adică teatrul, dansul, muzica, circul, iluzionismul etc.
Acest gen de artă urbană, aduce pe stradă, sub ochii oamenilor, chiar până la atingere, ceea ce de obicei vedem la televizor sau pe scenele teatrelor, acolo unde întotdeauna va exista o distanţă între artişti şi spectatori. Şi pe străzile Galaţiului, în zona Romarta Veche, pe Domnească, în faţă la Potcoava de Aur, pe nou amenajata pietonală de la P-uri, s-au întâlnit miile de cetăţeni, mici sau mari, bucuroşi să se lase asaltaţi de mişcare şi culoare, muzică şi vibraţie, o feerie senzorială completată şi de oferta gastronomică de la Street Food Festival.
Muzica a răsunat din zeci de surse, copiii au avut norocul să se fotografieze cu fetele îmbrăcate în zâne, îngerii pe catalige, piraţii simpatici, trupele de dans sau de muzică latino. Lumea s-a relaxat pe iarbă în Parcul Eminescu, au ascultat trupa Acustic Boys, în timp ce printre ei se unduia un dragon chinezesc şi un mic de grup de extratereştri sau fluturaşul pe catalige. Eveniment de neuitat mai ales pentru copii, în sfârşit ceva care întrece jocurile pe internet şi obsesiva folosire a telefonului mobil.
Şi ca o frumoasă coincidenţă, la Galeria UAP „Nicolae Mantu” a avut loc vernisajul expoziţiei de pictură „Freamăt” al pictoriţei Diana Melnic, iar în Parcul Eminescu s-a desfăşurat încheierea festivă a clasei a VIII-a de la o şcoală generală. FOTO, mai jos!


Articole înrudite