23 IUNIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Tina, câinele care l-a determinat pe stăpân să renunţe la sinucidere
Tina, câinele care l-a determinat pe stăpân să renunţe la sinucidere

Autostrada E9 din regiunea Gard din Franţa a fost blocată pe 30 aprilie din cauza unui bărbat care se pregătea să sară peste parapetul unui pod. Era în jurul orei 12:30, când un francezul i-a trimis un mesaj telefonic fiului său în care declara că vrea să-şi pună capăt vieţii sărind în gol de la mare înălţime.
La locul evenimentului s-au deplasat membrii plutonului de jandarmi rutieri şi serviciile de urgenţă, fapt care l-a neliniştit şi mai mult pe sinucigaş. Deodată, poliţia aude lătratul unui câine care vine din maşina pe care bărbatul o parcase la câţiva metri de pod. Unul dintre jandarmi o scoate din maşina pe Tina, căţeluşa omului care atârna deasupra hăului. La vederea Tinei, bărbatul nefericit a început să şovăie şi a acceptat un dialog cu negociatorii oficiali.
Pe măsură ce minutele treceau şi cu ajutorul a doi negociatori regionali de la jandarmeria naţională Lunel şi Castelnau-Le-Lez, militarii au putut să se apropie de individ şi reuşesc să redea treptat încrederea celui disperat. Bărbatul depresiv, cu ochii la animalul său de companie, renunţă în final la gestul său disperat şi se alătură serviciilor de urgenţă care l-au evacuat la centrul spitalicesc Nîmes.
Şi iata că blândeţea şi iubirea Tinei a făcut ca destinul unui om să nu se termine printr-o tragedie.


Articole înrudite