23 IUNIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Doliu la „Solidaritatea Sanitară”! A murit Radu Vasile, Co-preşedinte al Federaţiei
Doliu la „Solidaritatea Sanitară”! A murit Radu Vasile, Co-preşedinte al Federaţiei

Cu profund regret, Federaţia „Solidaritatea Sanitară” din România (FSSR) anunţă decesul domnului Radu Vasile, Co-preşedinte al Federaţiei, o figură emblematică şi lider dedicat al mişcării sindicale din sectorul de sănătate din România.
"Domnul Radu Vasile s-a stins din viaţă în data de 01 iunie 2024, lăsând în urmă o comunitate îndurerată şi recunoscătoare pentru tot ceea ce a realizat de-a lungul carierei sale.
Ceremonia de înmormântare va avea loc în data de 05.06.2024, la ora 13:00, la Cimitirul Central din Cluj-Napoca (str. Avram Iancu, nr. 26-28). Toţi cei care l-au cunoscut şi apreciat sunt invitaţi să-şi aducă omagiile şi să participe la acest eveniment trist.
În peste un deceniu de activitate sindicală alături de FSSR, Radu Vasile a participat la dezvoltarea Federaţiei „Solidaritatea Sanitară” din România şi prin aceasta, la apărarea drepturilor profesioniştilor din sănătate. În ultimii opt ani a deţinut funcţia de Co-preşedinte al FSSR, contribuind semnificativ la consolidarea şi extinderea acesteia. A fost, în acelaşi timp, Preşedintele Sindicatului „Solidaritatea Sanitară” Cluj, pe care l-a înfiinţat şi l-a dezvoltat până la nivelul actual, demonstrând o remarcabilă capacitate de leadership şi utilizare a oportunităţilor create de FSSR.
Cei care doresc să aducă un omagiu domnului Radu Vasile o pot face în următoarele moduri:
Fizic: Florile şi mesajele de condoleanţe pot fi depuse la Capela Cimitirului Central din Cluj-Napoca şi la locul de înmormântare, în ziua ceremoniei.
Online: Mesajele de condoleanţe pot fi transmise în secţiunea dedicată domnului Radu Vasile, din cadrul Paginii de Onoare a Apărătorilor Profesioniştilor din Sănătate (POAPS): https://poaps.paginadeonoare.ro/prietenii_sanatatii/radu-vasile/.
De-a lungul timpului, Radu Vasile a fost iniţiatorul câtorva dintre evenimentele esenţiale care au contribuit la dezvoltarea Federaţiei „Solidaritatea Sanitară” din România, cum ar fi: Întâlnirea de la Leghia, prima Conferinţă a Medicilor, Conferinţa „Relaţiile de muncă în contextul noului Contract Colectiv de Muncă la nivel de sector bugetar Sănătate”.
Domnul Radu Vasile a participat la desfăşurarea întrunirilor FSSR, la derularea protestelor în stradă şi a contribuit la activităţile de comunicare mediatică ale organizaţiei. Şi-a dedicat ultima perioadă a vieţii apărării drepturilor angajaţilor din sănătate, punând în slujba acestora toată dăruirea de care era capabil.
Printre contribuţiile sale notabile se numără: participarea la înfiinţarea şi dezvoltarea Departamentului Medici al FSSR, extinderea Federaţiei ca număr de membri şi organizaţii, construirea celui mai mare sindicat al federaţiei, promovarea acţiunii sindicale bazate pe dovezi, sprijinirea continuă a apărării drepturilor profesioniştilor din sănătate, respectând principiile de raţionalitate şi echitate.
Domnul Radu Vasile s-a alăturat Federaţiei „Solidaritatea Sanitară” din România în anul 2011, iar în 2012 a fost ales Vicepreşedinte al FSSR. Din 2016 a ocupat funcţia de Co-preşedinte al FSSR şi membru al Comitetului Director. A fost un promotor fervent al idealurilor iniţiale ale Federaţiei, acţionând cu convingere pentru împlinirea lor. Activitatea sa a avut un impact major asupra dezvoltării organizaţiei şi sprijinirii comunităţii sindicale, contribuind la creşterea semnificativă a numărului de membri şi la realizarea unor evenimente de referinţă.
Federaţia „Solidaritatea Sanitară” din România îşi exprimă adânca recunoştinţă pentru munca şi dedicarea domnului Radu Vasile. Pierderea sa lasă un gol imens în inimile tuturor celor care l-au cunoscut şi au lucrat alături de el. Îi vom onora amintirea dezvoltând mai departe Federaţia „Solidaritatea Sanitară” din România, continuând să luptăm pentru apărarea intereselor profesioniştilor din sănătate", transmite Federaţia.


Articole înrudite