19 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Blocul M1 din Ţiglina 2 intră în modernizare
Blocul M1 din Ţiglina 2 intră în modernizare

Blocul M1, din cartierul Ţiglina II, va intra în modernizare, după ce au fost obţinute fonduri în cadrul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă - PNRR şi a fost atribuit contractul de lucrări în urma licitaţiei publice, anunţă Primăria Galaţi.

Potrivit municipalităţii, în cadrul proiectului „Renovare energetică, blocul M1, str. George Coşbuc nr. 3, Ţiglina II, Asociaţia de Proprietari nr. 252 BIS” sunt prevăzute următoarele lucrări de creştere a eficienţei energetice: înlocuirea tâmplăriei exterioare existente cu tâmplărie termoizolantă cu performanţă ridicată; înlocuirea tâmplăriei interioare; termoizolarea planşeului peste ultimul nivel; închiderea balcoanelor şi/sau a logiilor cu tâmplărie termoizolantă; izolarea termică a planşeului peste sol/subsol; izolarea termică a pereţilor; instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei electrice şi/sau termice pentru consum propriu; utilizarea surselor regenerabile de energie; repararea  trotuarelor de protecţie; repararea elementelor de construcţie ale faţadei; refacerea finisajelor interioare în zonele de intervenţie; reabilitarea/modernizarea instalaţiei electrice, înlocuirea circuitelor electrice deteriorate sau subdimensionate etc.

Primăria Galaţi: Confort sporit pentru locatari şi reducere drastică a consumului anual de energie

Aceste intervenţii vor conduce la un confort sporit pentru locatari, dar şi la o reducere a consumului anual de energie cu circa 60 la sută, precizează municipalitatea. Contractul are o valoare de 10.564.450 lei fără TVA, iar oferta declarată câştigătoare a fost cea depusă de Asocierea SC ROVIS LIDER SRL şi ATU CONSULTING. Durata contractului este de 16 luni (2 luni pentru proiectare şi 14 luni pentru execuţia lucrărilor).

Blocul M1 are 4 scări ce cuprind 160 de apartamente. „Este unul dintre cele mai mari blocuri din zonă, cu 160 de apartamente, şi mă bucur că asociaţia de proprietari a venit în parteneriat cu Primăria. Astfel, am reuşit să atragem fonduri prin PNRR, iar în scurt timp vor începe şi lucrările. Vorbim de un contract de circa 10 milioane de lei ce cuprinde lucrări ample pentru o perioadă de 16 luni (2 luni proiectare şi 14 luni execuţie). Lucrările vor conduce la un confort sporit în apartamente, dar şi la o reducere a consumului anual de energie cu circa 60 la sută”, spune edilul Ionuţ Pucheanu.


Articole înrudite