14 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Costel Fotea: Contractul pentru Centura Mare a Galaţiului nu se reziliază
Costel Fotea: Contractul pentru Centura Mare a Galaţiului nu se reziliază

În urma întâlnirii de astăzi, 31 ianuarie 2024, dintre preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, Costel Fotea, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, şi directorul general al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, Cristian Pistol, s-a decis continuarea investiţiei la viitoarea Variantă Ocolitoare a municipiului Galaţi (Centura Mare a Galaţiului).
„S-a stabilit clar că, în ciuda ultimelor informaţii apărute în spaţiul public, nu se reziliază contractul de lucrări la  Centura Mare a Galaţiului. Investiţia continuă, iar asocierea de firme care a câştigat licitaţia trebuie să realizeze lucrările la acest proiect extrem de important pentru judeţul nostru şi nu numai. Centura Mare a Galaţiului va pleca din zona Vămii Giurgiuleşti, va trece prin spatele lacului Brateş şi se va intersecta cu DN25, în zona satului Traian. De asemenea, şi proiectul drumului de legătură între Centura Mare a Galaţiului şi Drumul Expres Galaţi-Brăila merge mai departe. Avem studiu de fezabilitate, avem avizele de mediu şi avem realizate şi expertizele, iar investiţia va fi finanţată cu fonduri europene, în cadrul Programului Operaţional de Transport 2021-2027. Astfel că, după ce va trece şi de Comisia Tehnică a Ministerului Transporturilor, vom da drumul la licitaţie pentru desemnarea unui constructor”, a declarat Costel Fotea.
Varianta Ocolitoare a municipiului Galaţi va avea o lungime de 33,6 kilometri, un tunel pe sub Valul lui Traian şi mai multe noduri rutiere şi giraţii.


Articole înrudite