14 IUNIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
FOTO: Profesori şi cercetători din peste 40 de ţări de pe 5 continente, la Galaţi
FOTO: Profesori şi cercetători din peste 40 de ţări de pe 5 continente, la Galaţi

Zeci de reprezentanţi ai forurilor sportive naţionale şi internaţionale, cercetători din centrele universitare cu profil sportiv din ţară şi din străinătate, studenţi, au participat astăzi la festivitatea de deschidere a Congresului European FIEPS şi a Conferinţei Ştiinţifice Internaţionale „Sport, Educaţie, Cultură – Abordări Interdisciplinare în Cercetarea Ştiinţifică”.

Este o onoare pentru mine să le urez bun-venit participanţilor din peste 40 de ţări. Sunt convins că vor fi trei zile de muncă intensă şi prezentări la cel mai înalt nivel. În procesul educaţional, domeniul educaţiei fizice este unul extrem de important deoarece este în colaborare cu toate celelalte domenii ale educaţiei”, a declarat rectorul Univesităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi, prof. univ. dr. ing. Puiu-Lucian Georgescu.

Alături de rectorul UDJG, la prezidiul ceremoniei de deschidere s-au mai aflat Gabriel Talaghir, decanul Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport, Almir Adolfo Gruhn, preşedintele FIEPS World, Dario Novak, preşedintele FIEPS Europe, Uri Schaefer, preşedintele Consiliului Internaţional pentru Ştiinţe Sportive şi Educaţie Fizică, Louisette-Renée Thobi, secretarul general al Confederaţiei Ministerelor de Sport ale ţărilor vorbitoare de limba franceză.

Au răspuns invitaţiei de a participa la cele două evenimente de excepţie profesori şi cercetători din peste 40 de ţări de pe 5 continente. Din ţară, participă reprezentanţi din majoritatea centrelor universitare de profil. De asemenea, participă şi reprezentanţi din învăţământul preuniversitar cu profil sportive din judeţele Galaţi, Brăila şi Buzău.

În cadrul celor două evenimente vor fi organizate 6 workshop-uri: 2 la Galaţi şi unul la Buzău (didactica educaţiei fizice), 2 în domeniul kinetoterapiei şi recuperării şi unul în domeniul pedagogiei generale. Activităţile vor avea loc în Corpul D al Campusului Ştiinţei şi la sediul Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport.
Evenimentul din acest an este dedicat sărbătoririi a 100 de ani de la înfiinţarea FIEPS şi a 75 de ani de învăţământ superior în cadrul Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi, potrivit unui comunicat al UDJG.

Programul complet poate fi consultat în articolul Monitorul de Galaţi, "UDJG: Două evenimente de excepţie în domeniul ştiinţa sportului şi educaţiei fizice"!

FOTO, mai jos!


Articole înrudite