20 IUNIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
UDJG: Două evenimente de excepţie în domeniul ştiinţa sportului şi educaţiei fizice
UDJG: Două evenimente de excepţie în domeniul ştiinţa sportului şi educaţiei fizice

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi, în cooperare cu Federaţia Internaţională de Educaţie Fizică şi Sportivă (FIEPS) România, organizează cel de-al 17-lea Congres European FIEPS, în perioada 24-28 mai 2023. Congresul se desfăşoară simultan cu a VII-a ediţie a Conferinţei Ştiinţifice Internaţionale „Sport, Educaţie, Cultură – Abordări Interdisciplinare în Cercetarea Ştiinţifică” – SEC - IASR.
Congresul şi Conferinţa reprezintă o ocazie excelentă de a reuni cercetători, specialişti, reprezentanţi ai mediului academic, social şi economic şi de a oferi cadrul ştiinţific necesar promovării şi dezvoltării unor cercetări interdisciplinare noi şi valoroase în domeniu.
„Este un eveniment de amploare, care deschide oportunitatea organizării unor manifestări ştiinţifice de nivel European şi mondial în România”, a declarat decanul Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport, prof. dr. Gabriel Talaghir.
Vor fi prezenţi profesori şi cercetători din peste 40 de ţări de pe 5 continente. Din ţară, participă reprezentanţi din majoritatea centrelor universitare de profil. De asemenea, vor fi prezenţi şi reprezentanţi din învăţământul preuniversitar cu profil sportive din judeţele Galaţi, Brăila şi Buzău.
În cadrul celor două evenimente vor fi organizate 6 workshop-uri: 2 la Galaţi şi unul la Buzău (didactica educaţiei fizice), 2 în domeniul kinetoterapiei şi recuperării şi unul în domeniul pedagogiei generale.
Evenimentul din acest an este dedicat sărbătoririi a 100 de ani de la înfiinţarea FIEPS şi a 75 de ani de învăţământ superior în cadrul Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi, potrivit unui comunicat al UDJG.
Programul evenimentului poate fi văzut AICI!


Articole înrudite