15 IUNIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Se reiau lucrările la noul sediu al Muzeului de Artă Vizuală din Galaţi
Se reiau lucrările la noul sediu al Muzeului de Artă Vizuală din Galaţi

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Galaţi, Costel Fotea, a semnat, vineri, 28 iulie 2023, contractul pentru reluarea lucrărilor la noul sediu al Muzeului de Artă Vizuală Galaţi.

Noua licitaţie a fost câştigată de către Asocierea S.C. Tancrad S.R.L. - SC Oldroad Construct S.R.L. - SC Coop Galaţi SA - SC Brave Seventeen Proiect S.R.L.

Astăzi, cu mare bucurie, deoarece este un proiect la care ţin foarte mult, am semnat contractul pentru continuarea lucrărilor la noul Muzeu de Artă Vizuală Galaţi. De altfel, din datele pe care le am, este vorba despre primul muzeu de artă vizuală care se construieşte în ţara noastră în ultimele decenii. Am fost forţaţi să reluăm licitaţia pentru această investiţie, după ce primul constructor nu a respectat termenele şi condiţiile din contract. Am încredere că asocierea de firme care a câştigat noua licitaţie va duce la bun sfârşit acest proiect, astfel încât până la finalul anului viitor să putem inaugura cea mai mare investiţie din cultura gălăţeană - un sediu nou pentru Muzeul de Artă Vizuală Galaţi, primul muzeu de artă contemporană înfiinţat în România. În acest moment, construcţia este realizată în proporţie de 50%. Noua clădire va avea o înălţime de peste 20 de metri şi va putea găzdui impresionantul tezaur artistic al Muzeului de Artă Vizuală Galaţi“, a declarat, vineri, Costel Fotea, preşedintele CJ Galaţi.

În noul sediu al Muzeului de Artă Vizuală, care se construieşte în Parcul Rizer, vor fi amenajate săli de expunere, laboratoare pentru conservarea şi restaurarea obiectelor de artă, ateliere de lucru, depozite, un amfiteatru multimedia cu 185 de locuri şi o bibliotecă.


Articole înrudite