25 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Ateliere interactive de robotică şi programare pentru elevi la Galaţi
Ateliere interactive de robotică şi programare pentru elevi la Galaţi

Asociaţia „Miron Costin“ anunţă lansarea proiectului „Inventika“, dedicat copiilor şi tinerilor pasionaţi de activităţile de tip STEM, care îşi doresc să se dezvolte multidisciplinar, încurajându-i să acceseze tehnica şi tehnologia, din perspectiva construcţiei si programării de roboţi care pot îmbunătăţi viaţa oamenilor.

Proiectul „Inventika“ vizează derularea a 3 workshop-uri de construcţie şi programare roboţi care are ca scop popularizarea activităţilor de tip STEM în rândul copiilor şi tinerilor, în vederea înfiinţării unui club de robotică în cadrul Şcolii Gimnaziale „Miron Costin“ din Galaţi. Acesta, se înscrie în demersul activ al şcolii de a creşte gradul de conştientizare a comunităţii cu privire la importanţa şi beneficiile roboticii educaţionale, a educaţiei interdisciplinare şi avantajele introducerii tehnicii şi tehnologiei în toate domeniile.

În cadrul activităţilor derulate prin proiectul „Inventika“, elevii vor afla ce sunt dispozitivele IOT, cum se folosesc motoarele pentru deplasare, ce informaţii se primesc de la senzori şi cum se pot programa roboţii. Pe tot parcursul activităţilor, cei mai tineri programatori vor fi ghidaţi să asambleze roboţi care să efectueze diverse misiuni prestabilite.

Proiectul se adresează în principal elevilor din Şcoala Gimnazială «Miron Costin» din Galaţi care doresc să înfiinţeze un club de robotică, într-o unitate de învăţământ cu tradiţie în iniţiative din domeniul IT. Întrucât activităţile vor fi promovate în social-media, ne aşteptăm ca şi alţi elevi să dorească să creeze astfel de cluburi în şcoala lor. Elevii împreună cu mentorii vor derula workshop-urile de construcţie a roboţilor pe baza temei date. Elevii vor fi ghidaţi să construiască şi să programeze elementele robotice“, declară Penu Ionela Mihaela, profesor de informatică.

Acest proiect este finanţat prin programul Start ONG, lansat de Kaufland Romania şi implementat de Asociaţia Act for Tomorrow.


Articole înrudite