32 de persoane din Galaţi, ce fac parte din două grupuri separate, unul de 21 de persoane şi al doilea de 11, au petrecut separat la sfârşit de săptămână, în aceeaşi locaţie, la pădure, mâncând, printre altele, caş de oaie cumpărat de la acelaşi magazin. La câteva ore după petrecere, oamenii au început să se simtă rău, iar pentru 16 dintre petrecăreţi era clar nevoie de spitalizare. Primii au cedat copiii, pe care părinţii i-au dus la Spitalul de Copii.
„Am fost solicitaţi să transferăm de la Spitalul de Copii la Spitalul de Boli Infecţioase un număr de 7 copii cu vârste cuprinse între 2-3 ani şi 14 ani ce sufereau de toxiinfecţie alimentară”, a precizat directorul Serviciului Judeţean de Ambulanţă, dr. Mihai Polinschi.
Nu a trecut mult şi adulţii s-au simţit la fel de rău, aşa că, de la 7, numărul celor intoxicaţi a ajuns la 16, iar Direcţia de Sănătate Publică şi Direcţia Sanitar Veterinară au început anchetele la magazinul de unde ambele grupuri au cumpărat caşul.
„16 persoane ce prezentau simptome de toxiinfecţie alimentară au ajuns la Spitalul de Boli Infecţioase. Fac parte din grupuri diferite, dar au consumat acelaşi tip de aliment, caş de oaie, cumpărat de la acelaşi magazin. Germenul patogen care a produs infecţiile alimentare este stafilococul auriu. S-a început ancheta epidemiologică. În Spitalul de Boli Infecţioase au mai rămas internate trei persoane, o femeie adultă şi fiicele ei de 12, respectiv 18 ani”, a precizat directorul Direcţiei de Sănătate Publică, dr. Valentin Boldea.
Echipele de control ale Direcţiei Sanitar Veterinare au descins de dimineaţă la magazinul de unde s-a cumpărat alimentul incriminat. Alexandru Zlătescu, directorul DSVSA Galaţi, a precizat că s-au retras de la comercializare 16,7 kg de caş. Din verificarea făcută la magazin reiese că proprietarii acestuia achiziţionaseră legal caşul, care era în garanţie şi păstrat corespunzător, aşa că magazinul nu poate fi incriminat. Ancheta va ajunge acum şi la producătorul tulcean de unde s-a achiziţionat caşul.
„Am fost solicitaţi să transferăm de la Spitalul de Copii la Spitalul de Boli Infecţioase un număr de 7 copii cu vârste cuprinse între 2-3 ani şi 14 ani ce sufereau de toxiinfecţie alimentară”, a precizat directorul Serviciului Judeţean de Ambulanţă, dr. Mihai Polinschi.
Nu a trecut mult şi adulţii s-au simţit la fel de rău, aşa că, de la 7, numărul celor intoxicaţi a ajuns la 16, iar Direcţia de Sănătate Publică şi Direcţia Sanitar Veterinară au început anchetele la magazinul de unde ambele grupuri au cumpărat caşul.
„16 persoane ce prezentau simptome de toxiinfecţie alimentară au ajuns la Spitalul de Boli Infecţioase. Fac parte din grupuri diferite, dar au consumat acelaşi tip de aliment, caş de oaie, cumpărat de la acelaşi magazin. Germenul patogen care a produs infecţiile alimentare este stafilococul auriu. S-a început ancheta epidemiologică. În Spitalul de Boli Infecţioase au mai rămas internate trei persoane, o femeie adultă şi fiicele ei de 12, respectiv 18 ani”, a precizat directorul Direcţiei de Sănătate Publică, dr. Valentin Boldea.
Echipele de control ale Direcţiei Sanitar Veterinare au descins de dimineaţă la magazinul de unde s-a cumpărat alimentul incriminat. Alexandru Zlătescu, directorul DSVSA Galaţi, a precizat că s-au retras de la comercializare 16,7 kg de caş. Din verificarea făcută la magazin reiese că proprietarii acestuia achiziţionaseră legal caşul, care era în garanţie şi păstrat corespunzător, aşa că magazinul nu poate fi incriminat. Ancheta va ajunge acum şi la producătorul tulcean de unde s-a achiziţionat caşul.