18 IULIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
VIDEO: Jaf pe Calea Prutului. 4 bărbaţi arestaţi
VIDEO: Jaf pe Calea Prutului. 4 bărbaţi arestaţi

Poliţiştii din cadrul Secţiei 1 Poliţie Galaţi, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi, au efectuat 3 percheziţii domiciliare, în municipiul Galaţi, într-un dosar penal având ca obiect comiterea infracţiunii de furt calificat.
Din cercetări a reieşit că, la data de 20 mai 2023, patru persoane necunoscute iniţial, însă identificate ulterior, ca fiind vorba de patru bărbaţi, dintre care doi cu aceeaşi vârstă, 40 de ani, unul de 41 de ani, iar altul de 21 de ani, toţi cu domiciliile în municipiul Galaţi, s-ar fi deplasat la sediul unei societăţi comerciale, situată pe Calea Prutului, din oraşul de domiciliu, iar, după ce ar fi escaladat gardul împrejmuitor, ar fi sustras mai multe table din inox şi părţi componente ale unei instalaţii care se aflau depozitate în incinta unei hale dezafectate. 
Prejudiciul cauzat nu a putut fi stabilit încă de partea vătămată, este estimat la zeci de mii de lei, însă a fost recuperat în totalitate. 
Poliţiştii au stabilit că toate bunurile sustrase au fost ascunse într-o altă zonă dezafectată în incinta societăţii comerciale şi urmau să fie preluate de cele 4 persoane şi valorificate la un centru de colectare materiale reciclabile feroase şi neferoase.
Percheziţiile au fost efectuate la adresele de domiciliu ale persoanelor bănuite de comiterea acestei fapte, fiind obţinute probe care să confirme comiterea furtului. De asemenea, au fost puse în executare şi 4 mandate de aducere.
În urma audierilor şi administrării materialului probator în dosarul penal întocmit pentru comiterea infracţiunii de furt calificat, poliţiştii au luat măsura reţinerii, pentru 24 de ore, a celor 4 persoane şi tot în cursul zilei de ieri, procurorul de caz a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de aceştia, iar, după prezentarea la Judecătoria Galaţi, s-a luat măsura arestării preventive, pentru 30 de zile.
Acţiunea a beneficiat de sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciul pentru Acţiuni Speciale Galaţi.
Cercetările vor fi continuate de poliţişti, sub coordonarea procurorului de caz pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale ale persoanelor bănuite de comiterea acestor furturi.

VIDEO, mai jos!

  • Galerie Video:
    • Video File:

Articole înrudite