22 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
STRATEGAL: Acţiune de prevenire a discriminării la Şcoala Gimnazială nr. 20 Galaţi
STRATEGAL: Acţiune de prevenire a discriminării la Şcoala Gimnazială nr. 20 Galaţi

Reprezentanţii Asociaţiei Grupul de Acţiune Locală STRATEGAL s-au întâlnit, miercuri, 31 mai 2023, cu elevii Şcolii Gimnaziale nr. 20 Galaţi pentru a derula "Campania de animare şi prevenire a discriminării". Vlad-Aurelian Gogoncea - Preşedintele Asociaţiei Grupul de Acţiune Locală STRATEGAL, Carmen Ariton-Bejan - Expert Consiliere Fonduri Europene şi Oana Dajbog - Facilitator Comunitar au explicat copiilor cât de importantă este egalitatea în societatea în care trăim şi care sunt metodele de prevenire a discriminării.

Acţiunea s-a derulat în cadrul proiectului "Sprijin pentru funcţionarea STRATEGAL", finanţat prin Programul Operaţional Capital Uman. Obiectivul general al proiectului îl reprezintă funcţionarea Grupului de Acţiune Locală (GAL) şi animarea comunităţii în vederea implementării Strategiei de Dezvoltare Locală (SDL) STRATEGAL, strategie care îşi propune reducerea până în anul 2023 a numărului de persoane aflate în risc de sărăcie sau excluziune socială în Zona Urbană Marginalizată, alături de îmbunătăţirea calităţii vieţii, creşterea coeziunii sociale, îmbunătăţirea mediului de viaţă şi creşterea economică în teritoriul SDL STRATEGAL.

Acest eveniment face parte din activitatea de animare şi informare derulată în cadrul "Campaniei de animare şi prevenire a discriminării" ce are ca scop oferirea posibilităţii beneficiarilor şi potenţialilor beneficiari de a înţelege mai bine activitatea Asociaţiei GAL STRATEGAL şi a Strategiei de Dezvoltare Locală STRATEGAL dedicată zonelor cu populaţie aflată în risc de excluziune socială, precum şi măsurile de intervenţie pentru proiectele depuse în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020 şi Programului Operaţional Capital Uman 2014- 2020.


Articole înrudite