Galaţi: Val de amenzi şi fast-food închis după o infestare cu gândaci (VIDEO) Recomandat

Luni, 21 Octombrie 2019 16:25
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

După ce pe un site de socializare au apărut imagini cu gândaci dintr-un fast-food situat în zona centrală a oraşului, autorităţile s-au autosesizat şi trei echipe de control, una de la Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului (CJPC), altul de la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) şi o alta de la Drecţia Sanitar Veterinară (DSV), au descins în unitatea, care a fost mai apoi închisă, pentru derularea controalelor. Înainte de a sosi reprezentanţii autorităţilor, angajaţii respectivei unităţi nu păreau a şti că problema este la ei, spuneau că poate fi vorba de un gândac de afară sau de gândaci aduşi de vreun răuvoitor. Primele rezultate ale echipelor de control arată însă că reclamaţia gălăţeanului care a filmat gândacii în fast-food este cât se poate de reală. "S-a întocmit procesul verbal şi s-a dispus închiderea unităţii pentru şase luni, dar şi aplicarea unei amenzi de 10.000 de lei. În timpul controlului au fost găsiţi atât gândaci vii cât şi gândaci morţi, dar şi alte nereguli legate de materia primă", a declarat Carmen Tudor, CJPC Galaţi.

Responsabilii unităţii trebuie acum să deruleze acţiuni de curăţare a zonei, dar şi de rezolvare a tuturor problemelor depistate de echipele de control. De abia apoi, în baza unor documente care să ateste că problemele s-au rezolvat, pot cere redeschiderea unităţii. Şi inspectorii sanitari din cadrul DSP Galaţi au finalizat propria ancheta în respectivul fast-food şi au dat o nouă serie de amenzi. "S-au constatat deficienţe grave legate de igienizarea unităţii, de respectarea planului de măsuri privind dezinfecţia/dezinsecţia precum şi deficienţe legate de respectarea circuitelor curat/murdar. S-a constatat că există şi o infestare masivă cu insecte. De aceea s-a decis închiderea unităţii până la remedierea defcienţelor, dar s-au aplicat şi două amenzi de 10.000 lei respectiv 3.000 lei, prima pentru nerespectarea circuitelor, iar a două pentru neefectuarea planului de măsuri legate de dezinsecţie şi dezinfecţie", a precizat dr. Liliana Moise, director DSP Galaţi.

La aceste amenzi, în valoare totală de 23.000 lei, se mai adaugă încă una din partea DSV Galaţi. Potrivit directorului DSV Galaţi, Carmen Stroia, unitatea a fost sancţionată cu suma de 10.000 lei pentru nerespectarea regulilor de igienă.

VIDEO mai jos!

Sursa video: Facebook

Media

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu