20 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
1.644 de planuri de afaceri înscrise în primele zile ale programului Start-Up Nation
1.644 de planuri de afaceri înscrise în primele zile ale programului Start-Up Nation

Un număr de 1.644 de planuri de afaceri au fost depuse în programul Start-Up Nation, demarat pe 15 iunie, iar beneficiarii eligibili vor primi primii bani în lunile septembrie-octombrie, a declarat recent Sterică Fudulea, secretar de stat în Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, în cadrul unei conferinţe pe tema dezvoltării antreprenoriatului în România.
Potrivit acestuia, a fost demarat şi proiectul EMPETREC, care susţine, de asemenea, dezvoltarea întreprinderilor mici şi mijlocii, urmând ca la mijlocul lunii iulie să fie funcţional şi programul de microindustrializare, prin care IMM-urile din sectorul de producţie beneficiază de 450.000 de lei fonduri nerambursabile.
Revenind la programul Start-Up Nation, oficialul ministerial a precizat că, după perioada de evaluare a proiectelor depuse, beneficiarii vor putea primi primii bani în septembrie-octombrie.
Programul Start-Up Nation a devenit activ pe data de 15 iunie, la ora 10:00, iar potenţialii beneficiari vor înscrie online planurile de afaceri începând timp de 30 de zile. Programul are o alocare de 1,7 miliarde de lei, din surse bugetare naţionale şi fonduri europene, iar suma pe care un beneficiar o poate obţine este de maximum 200.000 de lei.
Obiectivul principal al programului îl constituie stimularea înfiinţării de noi întreprinderi mici şi mijlocii, îmbunătăţirea performanţelor economice ale start-up-urilor şi facilitarea accesului acestora la finanţare. Anul acesta, prin programul Start-Up Nation se estimează finanţarea a 10.000 de firme nou înfiinţate, care vor crea cel puţin 10.000 de noi locuri de muncă.
La începutul lunii iunie, secretarul de stat în acelaşi minister, Ilan Laufer, preciza că, pentru a beneficia de acest program prima condiţie este înfiinţarea unei societăţi comerciale după data de 1 ianuarie 2017. A doua condiţie este crearea a cel puţin un loc de muncă pe care antreprenorul să îl menţină pentru o perioadă de doi ani.
"Programul este dedicat inclusiv antreprenorilor care nu au capital propriu. Nu este un lucru pe care îl încurajez, dar cred că în România există mulţi tineri, şi bărbaţi, şi femei, care într-adevăr văd o speranţă în programul Start-Up Nation şi unii dintre ei nu dispun de capital propriu, iar acest program oferă finanţare 100% nerambursabilă. Aceasta nu înseamnă că, dacă aveţi un plan de afaceri de peste 200.000 de lei nu puteţi veni cu propriul plan de afaceri", a precizat Laufer.


Articole înrudite