20 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Se pregăteşte Strategia de dezvoltare locală a zonelor pescăreşti Prut - Dunăre Galaţi
Se pregăteşte Strategia de dezvoltare locală a zonelor pescăreşti Prut - Dunăre Galaţi

Asociaţia pentru Dezvoltare Durabilă ”Prut - Dunăre” (FLAG) Galaţi a demarat campaniile de animare în teritoriu, evenimente în cadrul cărora se doreşte colectarea şi interpretarea informaţiilor privind zona pescărească şi oportunităţile de dezvoltare în domeniul pescuitului şi acvaculturii în zona Prut - Dunăre. Aceste informaţii vor sta la baza elaborării Strategiei de dezvoltare locală a zonelor pescăreşti Prut - Dunăre Galaţi. Ulterior, prin intermediul acestei strategii, vor putea fi finanţate cu fonduri euorpene proiecte prin intemediul Programului Operaţional pentru Pescuit şi Afaceri maritime (POPAM) 2014 - 2020. Strategia POPAM 2014 - 2020 îşi propune, îndeosebi, să ajute comunităţile pescăreşti să se dezvolte, să ducă la crearea de noi locuri de muncă şi la îmbunătăţirea calităţii vieţii în regiunile cu specific pescăresc.
Corina Sofrone, managerul FLAG Galaţi, a anunţat că, în comparaţie cu anul trecut, zona de acoperire a strategiei s-a extins cu încă două localităţi, iar pe municipiul Galaţi, teritoriu a fost extins, astfel că proiectul va fi implementat în zona pescărească Prut-Dunăre Galaţi, formată din comunele Cavadineşti, Suceveni, Oancea, Vlădeşti, Măstăcani, Folteşti, Frumuşiţa, Tuluceşti, Braniştea, Şendreni şi o parte a municipiului Galaţi.
Tipurile de proiecte finanţabile prin Strategia de dezvoltare locală a zonei pescăreşti Prut - Dunăre Galaţi pot avea ca obiective investiţii în unelte de pescuit, înlocuirea şi modernizarea motoarelor ambarcaţiunilor pescăreşti, amenajarea de bălţi şi lacuri, realizarea de unităţi de acvacultură, construirea de adăposturi pescăreşti, dar şi modernizarea şi construirea de restaurante, pensiuni, cherhanale, baze de agrement cu specific pescăresc. În cadrul conferinţei de animare ce a avut loc joi, au fost date ca exemple de bune practici din anii trecuţi obiective realizate cu fonduri europene acordate prin intermediul FLAG Galaţi, precum prealizarea unei pensiuni pescăreşti la Frumuşiţa, cele două proiecte prin care a fost decolmatată şi modernizată baza de agrement de la Zătun, dar şi realizarea Muzeului Pescăresc de la Gârboavele, ce a avut ca scop promovarea tradiţiilor pescăreşti gălăţene într-un complex de promovare şi agrement (alături de Muzeul Satului), cel de la Gârboavele.
FLAG Galaţi va gestiona fonduri dedicate proiectelor cu specific pescăresc ce vor totaliza 1,6 milioane de euro.


Articole înrudite