19 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Sătulă de bărbaţi, a decis să se căsătorească cu... o hologramă
Sătulă de bărbaţi, a decis să se căsătorească cu... o hologramă

O femeie este pe cale să devină prima persoană care se va căsători cu o hologramă realizată cu ajutorul inteligenţei artificiale, notează Ştirile ProTV.

Alicia Framis (foto), artistă spaniolă, îşi face planuri de nuntă cu o hologramă (foto) generată de inteligenţa artificială, numită AiLex, conform Uniland. Anterior, ea a trăit cu un manechin numit Pierre, ca o modalitate de a explora dragostea şi inteligenţa artificială.

Artista postează frecvent despre relaţia ei pe pagina sa de Instagram @hybridcouples. Momentan nu este clar cum anume a fost integrată inteligenţa artificială în videoclipurile femeii.
Într-o postare ↓ despre relaţia ei cu holograma, ea a scris: „Este o relaţie romantică între o femeie şi o inteligenţă artificială. Ştim că, în curând, roboţii şi oamenii vor fi parteneri sexuali, dar, pentru mine, următorul pas important este implicarea emoţională a inteligenţei artificiale cu oamenii”.

View this post on Instagram

A post shared by @hybridcouples

Framis nu este primul artist care alege o căsătorie neconvenţională. În 2016, artista britanică Tracey Emin, cunoscută pentru lucrarea My Bed, s-a căsătorit cu o piatră din grădina sa, numind-o „o ancoră, ceva cu care mă pot identifica”.

Citeşte şi S-a căsătorit cu ea însăşi şi acum divorţează: "Nu mai pot suporta!"


Articole înrudite