12 IULIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Marea Britanie anunţă primul său caz uman de gripă tip A(H1N2)
Marea Britanie anunţă primul său caz uman de gripă tip A(H1N2)

Marea Britanie a anunţat luni că a detectat primul său caz uman de infectare cu tulpina de gripă tip A(H1N2), similară cu un virus care circulă în prezent la porci, adăugând că persoana în cauză a prezentat simptome uşoare şi s-a vindecat complet, transmite Reuters.
Agenţia britanică de securitate sanitară (UKHSA) a declarat că acest caz a fost detectat în cadrul monitorizării de rutină a gripei la nivel naţional şi a precizat că sursa infecţiei nu este cunoscută.
"Este prima dată când detectăm acest virus la persoane în Marea Britanie, deşi acesta este foarte asemănător cu virusuri care au fost depistate la porci", a declarat Meera Chand, director în cadrul UKHSA.
Contactele apropiate ale cazului sunt monitorizate de autorităţi, se arată în comunicatul în care se precizează că situaţia este monitorizată cu atenţie sporită în cabinetele şi spitalele din North Yorkshire, o regiune din nordul Angliei.
În 2009, pandemia de gripă porcină la om a infectat milioane de persoane. Aceasta a fost cauzată de un virus care conţinea material genetic de la virusuri aflate în circulaţie la porci, păsări şi om.
Potrivit UKHSA, din primele informaţii reiese că infecţia detectată recent în Marea Britanie este diferită de cele aproximativ 50 de alte cazuri umane de infectare cu această tulpină identificate în alte zone ale lumii începând din 2005, notează Agerpres.


Articole înrudite