25 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
O treime dintre americani susţin că Hollywood-ul are o problemă cu minorităţile
O treime dintre americani susţin că Hollywood-ul are o problemă cu minorităţile

Aproximativ o treime dintre americani consideră că Hollywood-ul nu acordă atenţia cuvenită actorilor care aparţin minorităţilor şi femeilor, se arată într-un sondaj recent realizat de Reuters şi Ipsos.
Lipsa diversităţii în ce priveşte nominalizările la ediţia din acest an a Oscarurilor a generat chiar apariţia unui cont pe Twitter intitulat #OscarsSoWhite care taxează indirect nominalizările făcute.
Aproximativ 34% din peste 2.000 de persoane, care au răspuns online chestionarului, cred că Hollywood-ul are o problemă generală cu minorităţile, iar 32% declară că filmele cu bugete mari care au şanse la Oscar ocolesc actorii care aparţin minorităţilor.
Aproape două treimi dintre respondenţii afroamericani, 62%, au declarat că Hollywood-ul are o problemă cu minorităţile, însă dintre repondenţii aparţinând tuturor minorităţilor, 48% au împărtăşit acest lucru.
În ce priveşte modalităţile în care sunt tratate femeile la Hollywood, doar 32% dintre repondenţi au declarat că Hollywood-ul are o problemă cu femeile şi numai 29% consideră că nu se fac filme importante pentru Oscar care să aibă ca public ţintă femeile.
În ce priveşte reprezentativitatea femeilor în industria filmului, femeile au fost mai negative în aprecieri decât bărbaţii, notează Reuters, astfel 28% dintre bărbaţi, respectiv 30% dintre femei, consideră că Hollywood-ul nu produce filme de Oscar care să aibă în centrul atenţiei femeile.
Rezultatele sondajului au fost publicate la o lună după anunţarea nominalizărilor pentru fiecare categorie la Oscar, iar în cele patru mari secţiuni nu a fost nominalizat niciun actor afroamerican, iar pentru cel mai bun regizor şi cel mai bun scenarist nu a fost nominalizată nicio femeie.
Cea mai controversată dezbatere a fost în jurul peliculei Selma, filmul biografic despre Martin Luther King Jr, care deşi a fost nominalizat pentru cea mai bună imagine şi cea mai bună coloană sonoră, regizoarea Ava DuVernay nu a fost nominalizată la categoria cel mai bun regizor şi nici actorul principal David Oyelowo pentru cel mai bun actor.
Academia Americană de Film are în jur de 6.100 de membri, care sunt selectaţi pentru munca depusă în industria filmului sau recomandaţi de membrii deja existenţi.
Sondajul Reuters/Ipsos a fost realizat în perioada 13-18 februarie şi au participat 1.988 repondenţi, cu o marjă de eroare de 2,5%.


Articole înrudite