O universitate californiană a înfiinţat un institut care studiază bunătatea Recomandat

Duminică, 29 Septembrie 2019 00:00
Publicat în Mozaic
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Gesturile mici cotidiene de bunătate, precum ajutarea unui coleg de serviciu, grija faţă de un vecin în vârstă sau permiterea trecerii unei maşini într-un ambuteiaj, vor fi studiate ştiinţific de Universitatea California din Los Angeles (UCLA), care a lansat oficial Institutul pentru Bunătate, relatează AFP, potrivit Agerpres.
Acest institut ''va adopta o abordare interdisciplinară pentru înţelegerea bunătăţii, prin evoluţie, biologie, psihologie, economie, cultură şi sociologie'', a explicat universitatea americană într-un comunicat.
''Institutul de Bunătate Bedari al UCLA încearcă să fie un antidot al contextului politic global actual, al violenţei şi al tensiunilor'', a afirmat Darnell Hunt, decanul departamentului de ştiinţe sociale din cadrul prestigioasei universităţi californiene în care va funcţiona acest institut.
''Viziunea noastră este că trăim cu toţii într-o lume în care umanitatea descoperă şi pune în aplicare bunătatea care se află în fiecare dintre noi'', a spus Matthew Harris, cofondator al institutului.
''Va fi nevoie de numeroase cercetări pentru a înţelege de ce bunătatea poate fi atât de rară în lumea modernă'', a adăugat Matthew Harris.
Studiile ştiinţifice au demonstrat că actele de bunătate au un impact pozitiv asupra sănătăţii fizice şi psihice a autorilor lor şi că pot fi ''contagioase'' pentru cei care sunt martori la acestea.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu