02 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Autenticitatea, bogăţia culturală şi păstrarea tradiţiilor sunt atuurile turismului românesc
Autenticitatea, bogăţia culturală şi păstrarea tradiţiilor sunt atuurile turismului românesc

Autenticitatea, bogăţia culturală şi păstrarea tradiţiilor sunt atuurile turismului românesc, a declarat Anca Pavel-Nedea, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Turism, la conferinţa de premiere a Destinaţiilor Europene de Excelenţă EDEN.

„România dispune la ora actuală de acest vârf de lance, autenticitatea, care poate genera incoming şi consum pe nişa de turism, fără prea mari costuri din partea noastră. Toate ţările emergente au înţeles că valoarea inestimabilă după care fuge consumatorul de turism este autenticitatea. România dispune din plin de bogăţie culturală şi tradiţii bine păstrate. Avem copii minunaţi care au înţeles să ducă aceste tradiţii mai departe", a spus preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Turism.

Mărginimea Sibiului a ocupat locul I în clasamentul ediţiei 2015 cu tema „Turismul şi gastronomia locală”, urmat de destinaţiile Colinele Transilvaniei, Tismana şi judeţul Neamţ. Toate cele patru destinaţii vor fi incluse în Reţeaua EDEN la nivel naţional şi european.

Proiectul EDEN — Destinaţii Europene de Excelenţă a fost lansat în anul 2006 de Comisia Europeană. Obiectivele urmărite vizează dezvoltarea turismului durabil, decongestionarea destinaţiilor clasice, reducerea sezonalităţii, redirecţionarea fluxurilor de turişti către destinaţii non-tradiţionale, încurajarea creării de reţele între participanţii la proiect.

'Autoritatea Naţională pentru Turism participă la ediţia de toamnă a Târgului de Turism al României cu un concept inovativ în care focusul va fi promovarea valorilor, tradiţiilor şi obiceiurilor autentic româneşti. În stand sunt expuse şase piese de vestimentaţie autentic românească, ii vechi de peste 100 de ani, parte din Colecţia Flori de Ie. Pe parcursul celor patru zile ale târgului, Autoritatea va organiza o serie de ateliere realizate de meşteri populari — olărit, creaţie papusi in miniatura, ţesut la gherghef, măşti populare", a spus Anca Pavel-Nedea.

De asemenea, în stand vor avea loc programe de muzică populară românească interpretată de ansamblul folcloric Doina Gorjului, ansamblul folcloric Floricica de la Munte-Neamţ şi de Taraful Zestrea Branului. Legendele Româneşti vor fi aduse la viaţă prin intermediul unei piese de teatru de animaţie care se va desfăşura în ziua de vineri în standul ANT. Acestor ateliere le vor fi asociate şi expoziţii de icoane, produse tradiţionale româneşti, ouă încondeiate. 


Articole înrudite