25 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Aleşii locali au chiulit în masă de la ultima şedinţă de CL din actuala legislatură
Aleşii locali au chiulit în masă de la ultima şedinţă de CL din actuala legislatură

Ultima şedinţă a actualului Consiliu Local s-a terminat aproape înainte de a începe, pentru că mai bine de jumătate dintre aleşii locali n-au catadicsit să-şi facă apariţia la lucrări. Primarul Marius Stan s-a arătat supărat pe consilieri, afirmând că din cauza celor absenţi, multe proiecte de pe ordinea de zi nu au putut fi discutate şi votate.
„Sunt indignat şi mâhnit, totodată, de atitudinea consilierilor locali, care nu au făcut act de prezenţă astăzi, la şedinţa de plen. Din cauza celor care au lipsit, nu a fost cvorum şi şedinţa nu s-a ţinut. În consecinţă, proiecte foarte importante de pe ordinea de zi nu au putut fi aprobate.
Este vorba despre rectificarea bugetară, care asigura bani pentru bursele elevilor merituoşi, bani pentru funcţionarea spitalelor şi bani pentru sport.
Este vorba despre proiectul privind implementarea sistemului de taxare automată în mijloacele de transport în comun, un proiect vital pentru modernizarea transportului public, pentru care avem finanţare de la Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD).
Este vorba, de asemenea, despre proiectul privind suprataxarea celor care lasă clădirile în paragină, un alt proiect extrem de important pentru schimbarea la faţă a oraşului. Şi multe alte proiecte (câteva zeci), care vizau activitatea curentă a unor întreprinzători privaţi.
Nu pot să nu dau numele celor care nu au venit astăzi la şedinţă, amânând sine die decizii foarte importante pentru şcoli şi spitale, pentru dezvoltarea şi înfrumuseţarea Galaţiului.
Ei sunt cei care pun interesele personale mai presus de cele ale dumneavoastră, ale gălăţenilor:
1. Hristache Bogatu (PSD)
2. Mihai Bucatanschi (PNL)
3. Gheorghe Bugeag (ALDE)
4. Desilia Cocu (PSD)
5. Sorin Cristian Enache (PSD)
6. Eugen Găvan (ALDE)
7. Alin Mihai (independent)
8. Carmina Muşat (PSD)
9. Gina Paladi (ALDE)
10. Gheorghe Potîrniche (PSD)
11. Viorel Vali Sandu (ALDE)
12. Viorel Trif (PNL)
13. Costel Văsoi (ALDE)
Din cauza acestor consilieri locali, şcolile şi spitalele mai au de aşteptat până vor primi banii necesari pentru bursele copiilor care învaţă bine şi pentru funcţionare, sportul mai are de aşteptat, deşi performează, iar Galaţiul mai are de aşteptat până va beneficia de un transport modern.
Aceşti consilieri locali aveau obligaţia să vină la şedinţa de plen. Pentru acest lucru i-aţi votat, ca să vă reprezinte interesele în Consiliul Local.
M-am aşteptat ca, exact de la această şedinţă, să nu lipsească niciun consilier, pentru că este ultima şedinţă de plen din această legislatură, pentru că ar fi trebuit să demonstreze până în ultimul moment că sunt preocupaţi de interesele dumneavoastră şi pentru că, omeneşte şi colegial, ar fi trebuit să fie o şedinţă festivă, de bilanţ, când toate cele bune ar fi trebuit să se adune, iar cele rele să se spele”, a declarat Marius Stan.


Articole înrudite