29 MARTIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Dan Nica: Intrarea României în Schengen pe agenda Parlamentului European
Dan Nica: Intrarea României în Schengen pe agenda Parlamentului European

Delegaţia PSD din Parlamentul European a obţinut introducerea pe agenda plenului Parlamentului European a unei dezbateri cu rezoluţie privind soluţionarea aderării României la Spaţiul Schengen, a anunţat eurodeputatul Dan Nica, liderul delegaţiei social-democrate. Demersul e iniţiat de Grupul politic S&D.
„România îndeplineşte toate criteriile tehnice de aderare la Spaţiul Schengen. Sunt 11 ani în care România a aplicat şi a respectat toate prevederile acquis-ului Schengen, controlând şi protejând graniţele externe ale Uniunii. Cu toate acestea, fără niciun motiv obiectiv, Consiliul continuă să evite luarea unei decizii. Acest lucru este cu atât mai sfidător în actualul context geopolitic şi de securitate”, a declarat Dan Nica.
Preşedinta Grupului Social-Democraţilor europeni, alături de Delegaţia PSD din Parlamentul European şi de delegaţia bulgară au cerut o dezbatere şi un vot pentru o rezoluţie în plenul Parlamentului European, privind aderarea la Spaţiul Schengen. Delegaţiile solicită introducerea acestui punct pe ordinea de zi a plenarei europarlamentare din 3-6 octombrie 2022.


Articole înrudite