20 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Fostul primar al municipiului Tecuci, democrat-liberalul Eduard Finkelstain, analizează varianta de-a se retrage definitiv din viaţa politică. După eşecul de la alegerile locale, fostul edil-şef al tecucenilor se gândeşte serios să renunţe atât la şefia organizaţiei PDL Tecuci, cât şi la mandatul de consilier local. În ciuda faptului că este unul dintre cei mai importanţi membri ai PDL Galaţi, Finkelstain ne-a declarat că „este corect să îi laşi pe alţii mai tineri, cu potenţial, să se afirme”. „Am 15 ani de politică şi 12 ani de administraţie. Dacă pierzi, este normal să faci un pas în spate. Nimeni nu este de neînlocuit. Acesta este principiul de bază al unui eşec. Sunt încă în faza de analiză. Eu nu am luptat pentru funcţia de consilier municipal, ci pentru cea de primar al municipiului Tecuci. Acum activez în mediul privat şi aş vrea să rămân cu ce am în prezent”, ne-a spus Eduard Finkelstain.
Fostul edil-şef al Tecuciului a precizat că, deocamdată, nu a identificat un democrat-liberal care să preia conducerea organizaţiei PDL Tecuci, însă desemnarea unui preşedinte interimar al filialei tecucene va veni în urma unei analize.

„Finkelstain va pleca doar pentru a reveni”

Deputatul democrat-liberal Mircea Toader a recunoscut că a purtat o serie de discuţii cu Eduard Finkelstain cu privire la intenţia fostului primar de a se retrage din viaţa politică. Parlamentarul ne-a declarat că nu este de acord cu decizia preşedintelui PDL Tecuci. „Trece printr-un moment mai dificil. Este păcat, însă nu-l sfătuiesc, nu-i pot hotărî eu viitorul. Categoric, nu sunt de acord să se retragă. A avut insuccesul de la locale, a pierdut pe nedrept, însă cred că va reuşi să treacă peste acest eşec”, ne-a spus Mircea Toader.
Deputatul PDL a criticat actuala conducere a Primăriei Tecuci, susţinând că noul edil-şef al urbei, liberalul Daniel Þuchel, nu are calităţile necesare pentru a conduce un oraş. „Atunci când Eduard Finkelstain a preluat conducerea primăriei, Tecuciul era un oraş mort. A făcut foarte multe pentru acest municipiu în mandatele sale, cât şi pentru cetăţeni. Este un profesionist. A fost nedrept faţă de el. (...) Se poate retrage pentru câteva luni, însă doar ca să revină. Nu sunt de acord să se retragă din viaţa politică pentru că este un băiat tânăr, muncitor, competent”, ne-a declarat Mircea Toader.

Articole înrudite