03 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Eugen Chebac a preluat şefia PP-DD Galaţi
Eugen Chebac a preluat şefia PP-DD Galaţi
Fostul preşedinte al Consiliului Judeţului Galaţi, Eugen Chebac, a preluat conducerea Organizaţiei Judeţene a PP-DD Galaţi. Anunţul a fost făcut joi de către secretarul general al partidului, Liviu Neagu, aflat într-o scurtă vizită la Galaţi.
„Am avut o şedinţă extraordinară cu membrii PP-DD Galaţi. Principalul subiect îl reprezintă producerea unor schimbări la conducerea partidului. Ştafeta organizaţiei judeţene a fost preluată de către Eugen Chebac, care are ca principal rol dublarea scorului partidului la alegeri şi obţinerea a doi-trei parlamentari, dintre care doi deputaţi şi un senator, prin redistribuire”, a spus Liviu Neagu.
În ceea ce-l priveşte pe fostul preşedinte interimar de la Judeţeana PP-DD, Constantin Ene, secretarul general al formaţiunii politice a precizat că acesta rămâne membru în cadrul biroului de conducere şi îşi păstrează, momentan, funcţia de consilier municipal.

Chebac ar putea candida într-un colegiu din judeţul Galaţi

Fostul şef al CJ a recunoscut că ar putea candida pentru un mandat de deputat ori senator, însă a precizat că o decizie în acest sens va fi luată în urma unui sondaj de opinie.
„Evident că există şi această opţiune. Vom face o analiză şi vom vedea potenţialul şi deschiderea electoratului pentru cele două funcţii: de deputat şi de senator. Este important să avem un vot politic care să ne claseze al doilea partid după USL”, a spus Eugen Chebac. Acesta a refuzat să precizeze dacă preferă un colegiu în judeţ ori unul în municipiul Galaţi, însă a lăsat să se înţeleagă că i-ar face cu ochiul un colegiu din mediul rural: „Voi merge pe drumurile lui Chebac, poate”.
Secretarul general al PP-DD a declarat că USL nu va reuşi să treacă pragul de 50% la alegerile parlamentare întrucât se situează pe un trend descendent. Liviu Neagu a spus că formaţiunea politică din care face parte este deschisă să încheie un protocol de colaborare cu un partid, însă doar după alegerile din luna decembrie.

Articole înrudite