26 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Senatorul Marius Necula ar putea să nu mai obţină dreptul de a candida pentru un nou mandat de parlamentar din partea PDL. Pe fondul scorului extrem de slab obţinut de către senator la alegerile din 10 iunie (6,9%), atunci când a candidat pentru fotoliul de edil-şef al Galaţiului, în interiorul partidului există tot mai multe voci care insistă ca senatorul să fie „tăiat de la porţie”. Chiar dacă se fereşte să recunoască oficial că o nouă candidatură a senatorului nu este agreată în PDL, deputatul Mircea Toader a recunoscut, săptămâna trecută, în cadrul unei conferinţe de presă, că Marius Necula va fi desemnat candidat pentru un nou mandat de parlamentar doar în urma unei analize, întrucât „candidatura lui, pe un rezultat slab la Locale, îi aduce un deficit”.

Încurcate sunt căile politicii

La o săptămână de la conferinţa de presă, Mircea Toader s-a arătat ceva mai maleabil, astfel că deputatul ne-a declarat că, în cazul în care senatorul Marius Necula îşi va manifesta dorinţa de a intra în cursa pentru Parlamentare, candidatura îi va fi acceptată. „Dacă îşi va manifesta interesul de a candida, i se va permite”, ne-a spus Mircea Toader. Cu toate acestea, deputatul a precizat că în cazul în care un alt candidat va avea o priză mai mare la electorat în colegiul agreat de către Necula, cel mai bine poziţionat va fi validat candidat. „Dacă un alt candidat va sta mai bine în colegiul respectiv, acela va fi desemnat”, a spus Toader.
În ciuda faptului că în mediul politic gălăţean circulă o serie de zvonuri potrivit cărora Marius Necula ar urma să părăsească PDL pentru PNL, surse din rândul liberalilor gălăţeni au infirmat, precizând că, pentru a deveni membru PNL, Marius Necula ar trebui votat de către liberalii din cadrul Organizaţiei Judeţene a partidului, lucru cam greu de realizat.

Articole înrudite