26 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Preşedintele PDL Galaţi, Doru Resmeriţă, susţine că sume mari de bani sunt aruncate pe geam în ceea ce priveşte contractele cu anumite firme care trebuie să efectueze lucrări de reparaţii în şcolile gălăţene. Afirmaţia acestuia este bazată pe o sesizare făcută de 4 directori ai unor şcoli care l-au pus în temă pe Resmeriţă cu privire la o situaţie absurdă - şcolile au nevoie de anumite lucrări, dar firma avea ordin să efectueze cu totul alte reparaţii.
„În această vară a existat un număr de 147 de contracte de încredinţare directă, făcute pe un buget de până în 15.000 de euro. Aceste contracte s-au gestionat prin birouri, banii nu au ajuns la nivelul ordonatorului terţiar, care este şcoala, ci au fost încredinţaţi direct unor firme. Directorii şcolilor s-au trezit că a venit firma să le văruiască fie holurile, fie să pună faianţa, aşa cum i s-a spus la Primărie, cu toate că aveau nevoie de văruit altceva", a explicat Resmeriţă. De asemenea, sursa citată a mai dat un exemplu pentru a sublinia faptul că există nereguli: holurile unei şcoli gimnaziale au fost văruite iar lucrarea, care nu ar fi trebuit să depăşească suma de 200 de milioane de lei, a costat 600 de milioane de lei.
În consecinţă, PDL Galaţi va solicita Primăriei, în baza legii 544, privind liberul acces la informaţiile de ordin public, o listă cu toate contractele, valoarea acestora, şi numele firmelor, pentru a stabili cu exactitate neregulile.

Articole înrudite