20 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App

Falcă, primarul Aradului, şi Cătălin Predoiu, fost ministru al Justiţiei, sunt contracandidaţi în cursa pentru alegerile interne din PDL, unul dintre aceştia urmând a fi desemnat şi candidat la alegerile prezidenţiale de anul viitor. Votul pentru desemnarea candidatului la nivelul judeţului Galaţi va avea loc sâmbătă, în acest sens fiind organizate patru secţii de votare - două în municipiu şi câte una la Tecuci şi Târgu Bujor. Aproximativ 3.000 de membri PDL sunt aşteptaţi să voteze.
Gheorghe Falcă, a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă care a avut loc miercuri seara la Galaţi, că e necesară unificarea dreptei până la alegerile europarlamentare: „Sper să se realizeze acest lucru până la nivelul alegerilor europarlamentare şi apoi într-o competiţie, a unui echilibru de forţe, să reuşim ca România să aibă continuitate în ceea ce înseamnă preşedinţia din punct de vedere al curentului politic. Eu doresc pe toată lumea, e obligaţia PDL, fiind partidul cel mai mare din punct de vedere al dreptei, din opoziţie, să genereze dezbateri şi, evident, în final, să realizeze această unificare”, a explicat Gheorghe Falcă.
De asemenea, în cadrul aceleiaşi conferinţe, Cătălin Predoiu a declarat că orice fel de variantă de colaborare a partidelor de dreapta poate fi imaginată.  „Există ca în orice proiect un nivel minimal şi unul maximal de aşteptare. Cred că nivelul minimal a fost exprimat deja astăzi la întâlnirea dintre preşedintele Vasile Blaga şi Mihai Răzvan Ungureanu, unde s-a convenit, se pare, ca să se militeze pentru crearea unei formaţiuni comune, a unui pol comun de dreapta care să sprijine un candidat unic la preşedinţie, în timp ce la europarlamentare se va merge pe liste separate. În ceea ce priveşte nivelul maximal, ne putem imagina orice formulă de integrare a tuturor forţelor politice de dreapta, de la fuziune până la o alianţă, o confederatie a forţelor de dreapta, un bloc. (...) Suntem deschişi către un astfel de dialog”, a spus Predoiu.


Articole înrudite