19 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
PDL Galaţi critică modul de organizare a Serbărilor Galaţiului
PDL Galaţi critică modul de organizare a Serbărilor Galaţiului

Preşedintele organizaţiei municipale PDL Galaţi, Nicuşor Ciumacenco, a susţinut, în cadrul unei conferinţe de presă de miercuri dimineaţă, că Serbările Galaţiului au fost organizate de o firmă aflată în insolvenţă, un criteriu care ar fi trebuit luat în seamă de Primăria Galaţi înainte de a-i oferi atribuţii cu privire la Serbările Galaţiului.
"Aceasta (insolvenţa, n.r.) a fost cerută de Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Braşov în luna septembrie, în dosarul 6704/62/2013, înscris la judecătoria Braşov. Pe ce criterii ajunge o firmă în pragul falimentului să fie preferată de Primăria Galaţi este una dintre întrebările la care ne-ar plăcea să primim un răspuns", a spus Nicuşor Ciumacenco.
În replică, purtătorul de cuvânt al Primăriei, Emanuela Turcu, a precizat că firma nu se află în insolvenţă, deoarece a fost verificată înainte de a fi făcută asocierea în parteneriat. Această asociere a fost votată în cadrul Consiliului Local, atunci când a fost menţionat faptul că toate cheltuielile necesare organizării Sărbătorilor Galaţiului vor fi suportate de firma din Braşov.
Acest lucru explică de ce firma menţionată a închiriat pentru trei zile negustorilor un spaţiu de 6 mp în schimbul sumei de 800 de lei, în condiţiile în care i-a plătit Primăriei 3 lei/mp. Cheltuilile trebuia să fie acoperite şi Vision Improve a stabilit un preţ pentru meşteri ceva mai piperat.


Articole înrudite