29 MARTIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Peneliştii se retrag la... liberalii de la ALDE
Peneliştii se retrag la... liberalii de la ALDE

Potrivit preşedintelui ALDE Galaţi, Cristian Dima, majoritatea membrilor din două organizaţii PNL din judeţ, respectiv din localităţile Munteni şi Jorăşti, s-au înscris în ALDE. Un fenomen care abia acum explică apelul la ”dezambiguizare politică” pe care consilierul local Eugen Găvan l-a făcut în ultimele două şedinţe de Consiliu Local, cerând preşedintelui de şedinţă: "Nu mai denumiţi grupul de consilieri PNL grupul liberal, pentru că în CL mai există un grup de consilieri liberali (grupul ALDE - Alianţa Liberalilor şi Democraţilor)".
Revenind la noile achiziţii ale ALDE, Cristian Dima a afirmat, într-o conferinţă de presă, că doi consilieri locali din comuna Munteni au părăsit PNL şi s-au înscris în ALDE, iar majoritatea liberalilor din comună li s-a alăturat.
"Vin împreună cu cea mai mare parte din organizaţia Munteni şi s-au transferat în cadrul organizaţiei ALDE; chiar dacă îşi pierd mandatele, nu au fost deloc afectaţi de această situaţie... Nu facem decât să arătăm şi să demonstrăm că reprezentăm alternativa liberală concretă, clară, atât în judeţul Galaţi cât şi la nivel naţional. În mod constant vin colegi din PNL alături de noi, dar ca organizaţie, ca membri, oameni care îşi pierd calităţile de aleşi, este a doua organizaţie, după cea de la Jorăşti. De la Munteni este vorba despre cei doi - fostul viceprimar şi secretarul - care sunt în curs de a aduce toată organizaţia. Cred că e vorba de 50 de membri activi; doi au venit alături de noi într-o primă fază, fostul viceprimar şi secretarul organizaţiei. Nu îmi doresc să vină toţi consilierii PNL, pentru a nu rămâne ei cu zero în momentul de faţă", a spus Dima. El a adăugat că în localitatea Jorăşti au trecut de la PNL la ALDE circa 120 de membri.
Cristian Dima nu a fost în măsură să precizeze câţi membri are în momentul de faţă filiala ALDE Galaţi, întrucât, potrivit acestuia, încă se fac evaluari ale membrilor, existând inclusiv excluderi din partid, cum este cazul directoarei societăţii de transport public în comun din municipiul Galaţi, Transurb, Genica Totolici, şi consilierul local Vali Viorel Sandu, care deţinea şi funcţia de director al SPJADP Galaţi.


Articole înrudite