08 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
În timpurile înlocuirii comunicării directe, faţă în faţă, cu cea din spatele calculatoarelor, de la distanţă, partidele politice şi-au creat pagini pentru vizitatorii internauţi. Am vizitat site-urile organizaţiilor locale ale principalelor partide. Chiar dacă foarte multe dintre acestea au fotografii şi relatări ale diferitelor evenimente locale destul de învechite, toate oferă internauţilor (celor care doresc să li se alăture) posibilitatea aderării on-line.
La PSD – organizaţia locală postează un material din 2010, cu declaraţii ale lui Dan Nica, precum şi unul al europarlamentarei Adriana Þicău.
PDL – Biroul Permanent este condus şi în prezent, conform site-ului, de către Constantin Dumitriu, deşi acesta este preşedintele organizaţiei PDL Brăila. Evident, se regăseşte şi numele lui Mihai Boldea care îşi anunţa recent demisia, contactând telefonic diferiţi jurnalişti, şi nu a reunit toată presa pentru a-şi declara deschis intenţiile, şi motivele care l-au determinat să fugă din barca puterii.
PNL Galaţi – deţine un site nefuncţional. Dacă numele şi parola „nu se potrivesc”, nu ai motive să mai revii pe un site mai curând închis decât deschis publicului vizitator. Unui astfel de potenţial simpatizant i se poate tăia cu uşurinţă cheful şi curiozitatea de a mai vizita electronic liberalii.
Site-ul naţional este mai prietenos, te îndrumă să devii membru, şi îţi eliberează chiar un formular de adeziune.
PC – face trimitere în genere spre activitatea de la nivel central; dar şi spre blogurile conservatorilor; contacte, etc. Este postat şi un sondaj „USL a câştigat alegerile pentru Primăria Baia Mare. Credeţi că USL are puterea de a scoate PDL din cărţi pentru alegerile locale din 2012?”. Da’ Galaţiul, cum e cu Galaţiul?
UNPR – postează cele mai noi evenimente ale organizaţiei, desfăşurate în 2011 – petrecere aferentă zilei îndrăgostiţilor şi acţiunile pentru 8 Martie. Deci această formaţiune stă cel mai bine din punct de vedere al actualizării pe site a propriilor evenimente.
Navigarea pe paginile electronice ale organizaţiilor locale lasă impresia generală de abandon. Însă ele există şi se vor însufleţi cu singuranţă în curând, cu ocazia confruntărilor pentru alegeri. Partidele politice vor încerca smulgerea voturilor chiar şi de la potenţialii vizitatori on-line, în ciuda obiceiului tinerilor de a nu se deplasa la circumscripţiile electorale în ziua votului. Până la urmă tot mai sigure se dovedesc metodele clasice, care garantează voturile pensionarilor şi funcţionarilor din activul de partid.


Articole înrudite