01 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Super – primărița cu idei parlamentare
Super – primărița cu idei parlamentare

Pentru locuitorii din zona Costache Negri şi nu numai, Emilia Niculescu este o legendă: a obţinut deja al patrulea mandat de primar în comună, semn că ştie să rezolve problemele comunităţii şi este respectată pentru acest lucru.
De altfel, e în administraţie de mai bine de 35 de ani: din martie 1981 şi-a început cariera din funcţia de contabil al Primariei Comunei Costache Negri. A ocupat acest post până în anul 2000, cand a câştigat alegerile pentru funcţia de primar al comunei, din partea Partidului National Liberal. După trei mandate şi o pauză de patru ani, în care a fost administrator public al Primăriei Pechea, a revenit din vara acestui an în fruntea primăriei Costache Negri, pentru al patrulea mandat!
Reţeta succesului: lucruri normale, fără de care comunitatea nu se putea dezvolta: podul peste pârâul Gologanu, reabilitarea Căminului Cultural, a Şcolii Gimnaziale, a sediului Primăriei comunei... Apoi, a extins reţeaua de alimentare cu apă, cea de canalizare şi a construit o staţie de epurare, a reabilitat şi asfaltat drumurile comunale. Lucruri normale, dar atât de rare pe la noi...
Cel mai mult se mândreşte că a împădurit terenurile degradate ale comunei: 70 ha sunt în prezent acoperite de o frumoasă pădure de salcâm. Alt motiv de mândrie: 10 ha teren, introduse cu mari eforturi în intravilanul comunei, au fost concesionate tinerilor, pentru construcţia de locuinţe.
Aşa stând lucrurile, nu a mirat pe nimeni că comuna Costache Negri a câştigat, în mandatul ei, concursul ”Satul Românesc, Sat European”, iniţiat de Delegaţia Comisiei Europene la Bucureşti.
De ce s-a alăturat echipei pentru Parlament? Pentru că vrea să facă legi care să protejeze zonele împădurite şi să asigure protecţia împotriva inindaţiilor. Şi pentru a sprijini investitorii care ar dori să ajungă în zone defavorizate de care, din păcate, Galaţiul nu duce lipsă.

Emilia Niculescu:
Născută în 20.04.1960 în comuna Piscu, judetul Galaţi
A absolvit Facultatea de Ştiinţe Economice
Patru mandate de primar al comunei Costache Negri (2000-2012; 2016 – prezent)


Articole înrudite