29 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Taxe reduse, salarii mai mari
Taxe reduse, salarii mai mari

PSD are în vedere pentru următorii 4 ani reducerea semnificativă a contribuţiilor pe care angajatorii trebuie să le suporte lunar pentru salariile pe care le oferă. Dinamizarea economiei româneşti este un proces complex, care nu ţine doar de realizarea unor investiţii strategice sau de creşterea atractivităţii pieţei româneşti pentru antreprenori. Uneori, soluţii simple pot genera efecte importante, care îmbunătăţesc vizibil viaţa oamenilor într-un timp foarte scurt.
PSD propune un plan ambiţios pentru resetarea pieţei muncii, prin reducerea numărului de contribuţii din sarcina angajatorului şi scăderea cuantumului contribuţiilor sociale şi de sănătate (CAS şi CASS). Este o măsură care va duce la creşterea numărului locurilor de muncă bine plătite şi la crearea unui climat fiscal prietenos, care va sprijini antreprenorii români.
PSD va reduce contribuţia CAS şi CASS cu 1,3 respectiv 0,7 puncte procentuale. Reducerea CAS se va aplica diferenţiat pentru cei care au grupa I de muncă şi pentru cei care au grupa a II-a de muncă. În cazul celor cu grupa I de muncă, CAS se va reduce de la 31,3% la 29%, iar pentru cei care au grupa a II-a de muncă se va reduce de la 36,3% la 33%.
PSD va elimina 4 din cele 6 contribuţii salariale existente în acest moment. Astfel, contribuţiile pentru şomaj, concedii, creanţe salariale şi risc de accidente vor dispărea. În acest fel, contribuţiile suportate de angajator pentru un salariat vor fi de doar 35%, faţă de 39,25, cât sunt acum.

Florin Popa, candidat PSD pentru Camera Deputaţilor: „În acest moment, România este pe locul 21 din 28 în clasamentul statelor europene cu cel mai mic cost plătit pe salarii de către angajator. În urma luării acestor măsuri, promovând un mediu prielnic pentru investitori, România va urca de pe locul 21 pe locul 6 în acest clasament. Climatul fiscal prietenos va sprijini antreprenorii români şi va duce la creşterea numărului locurilor de muncă bine plătite. Românii merită să nu mai ducă grija zilei de mâine şi să fie remuneraţi la standardele UE!”


Articole înrudite