16 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
USR şi PNL caută soluţii legale pentru a valida candidatul unic al dreptei la Galaţi
USR şi PNL caută soluţii legale pentru a valida candidatul unic al dreptei la Galaţi

Se vorbeşte de luni bune despre unificarea dreptei, la Galaţi, în vederea desemnării unui candidat unic la fotoliul de primar al municipiului Galaţi care să facă faţă actualului primar, Ionuţ Pucheanu, cotat foarte bine în toate sondajele. Au tot fost discuţii, declaraţii, contre, bârfe şi piedici, însă, se pare că desemnarea candidatului unic al dretei a intrat în linie dreaptă, deşi liderii politici antrenaţi în aceste negocieri nu au recunosct oficial că s-a ajuns la o înţelegere. Cu toate acestea, atât Bogdan Rodeanu (USR - Plus), cât şi George Stângă (PNL) au declarat la unison că se fac demersuri la Autoritatea Electorală Permanentă pentru a găsi soluţia legală pentru desemnarea candidatului comun.

”Am întrebat Autoritatea Electorală Permanentă ce paşi trebuie urmaţi pentru a forma o alianţă sau un protocol care să susţină un candidat unic. Aşteptăm răspunsul, dar vă asigur că în maxim 10 zile acest subiect se va încheia, dar în mod constructiv pentru Galaţi şi gălăţeni”, ne-a declarat George Stângă, preşedintele PNL Galaţi. La fel ne-a declarat şi Bogdan Rodeanu, că se fac demersuri la Autoritatea Electorală Permanentă pentru a se găsi calea cea mai bună, din punct de vedere legal, pentru a veni în faţa alegătorilor gălăţeni cu un candidat comun al dreptei. Întrebat dacă el va fi candidatul comun, Bogdan Rodeanu a declarat: ”Nu pot să confirm sau să infirm această informaţie”.

Despre partidele participante la ”Marea Unire” a dreptei la Galaţi, declaraţiile nu mai coincid întru totul. Confirmări clare ale participării la negocieri sunt PNL, USR - PLUS, Pact pentru Galaţi, Marius Stan. Cu PMP însă se complică lucrurile. Deşi Geroge Stângă spune că sunt discuţii şi cu PMP, Cătălin Cristache, preşedintele PMP Galaţi susţine că nu va avea loc nicio unire a dreptei şi că nu va fi niciun candidat comun şi că nu participă la aceste negocieri, singurul candidat viabil al dreptei putând fi doar el.


Articole înrudite